Hledáš nějaký film, ale nic není ono? A co takhle tyhle filmy? | FILMOVÉ OKÉNKO

23.7.18

Ahoj, zdravím:).

Protože můj blog považuji za lifestylový, rozhodla jsem se, že sem občas hodím filmy, které jsem  v poslední době viděla a udělám menší recenzi. Občas bádáme na co se podíváme, co za to stojí a co je totální shit. 

Musím hned na začátku říct, že můj vkus na filmy...je trochu jiný než ten mainstreamový. Nejsem žádná sněhová vločka, co by všecho dělala líp nebo jinak, ale i přes to si myslím, že filmy hodnotím odlišným způsobem. Ale třeba se někomu do vkusu trefím a pohoda jahoda:D.

Na jaké filmy koukám? No asi na všechno. Horory, komedie, sci-fi, akční, drama, psychologické,...moc nemusím romantický a thrillery si vlastně taky moc nepouštím nebo spíš ani nevím, co se považuje za thriller a co za drama. Nejméně koukám na ty romantický slaďárny. Pokud je to hezký a je to i jiný žánr,  než romantický, tak super. Ale jakmile to hraje jenom na city a ještě debilně, tak na to koukat nemůžu. Takže německý romantický filmy fakt nedávám:D.
Ještě český filmy moc nesleduju. Dle mého je to většinou brak.


Původně jsem sem nechtěla Deadpoola dávat, protože jsem zamýšlela udělat větší recenzi. Ale pak jsem si řikala, že by to byla blbost a nikoho by samostatná recenze nenadchla. Takže po dopsání tohodle článku a pár hodinách rozjímání sem zařezuji i Deadpoola 2.
Víte, proč sem ho sem nechtěla dávat? Protože to, kurva, bylo tak dobrý, že jsem nechtěla aby to zapadlo mezi ostatní filmy. 
Tenhle film. Tenhle film...to bylo něco tak dobrého! V posledních desítkách minut jsem si v hlavě řikala, že je to byl fakt boží film. Vstupenka do kina se mi pro jednou fakt hodně vyplatila. Jednička mi leeeeehce přišla trapná kvůli vtipům (ale stejně se mi to líbilo), ale tohle bylo ušitý tím nejlepším krejčím. Sedělo to na milimetry. Vtipy, akce, příběh, emoce, láska, smutek,...všechno to tam bylo. Byl to ten nejlepší koktejl, jaký jsem za poslední dobu měla. Možná i za roky. Když jsem vyšla s klukama z kina, zopakovala jsem jim větu "To bylo tak dobrý." asi tak 4x. Dokonce jsem se jim musela omluvit, že to pořád opakuju. No a pak to zopakovala zase:D.
Rozhodně vám to doporučuju a pokud ještě máte šanci jít na to do kina (už to končí). tak běžte. Já jsem byla totálně nadšená a vy snad budete taky.


Zajímalo vás někdy, jaký to asi je, když musíte žít s autismem? Jaké to je pro autistu a jaké to je pro okolí? Tento film vám může nabídnout odpověď na tyto otázky. Předem chci říct, že jsou různé druhy autismu a také různé druhy závažnosti. V tomto případě jde spíše o lehčí autismus, Dakota Fanning zde hraje kreativní autistku. Občas sem tam nějakej záchvat, musí si udržovat svoje rituály a taky píše do soutěže skvělej scénář na téma Star-Treku. Co se asi ale stane, když nestihne ten scénář poslat včas do Hollywoodu a vydá se tam sama? Tak nějak uteče z baráku, kde se o ní starají a vydá se na x kiláku dlouhou cestu. 
Film je zajímavej, ale troooochu nudnej. S přítelem jsme jen těžko koncentrovali naší pozornost. Já teda líp, protože jsem vystudovala sociální práci a tak jsem si v tom libovala trochu víc. Ale přítele to nebavilo vůbec. Dakota tam hraje fakt dobře. Její role je uvěřitelná a snadno se s ní identifikujete. Pokud máte rádi Spocka ze S-T, tak si film užijete, protože je prošpikovaný úryvky a tak. Občas je to trochu funny, občas je to trochu smutný. Pro úplné neznalce autismu to doporučuji. Zkuste se naladit a zjistit více.


Máte rádi horory? Lekačky, krev, zoufalství a slzy? No v tom případě welcome here, fellas. Abych vám trochu přiblížila o co se jedná. Matka s dvěma dcerama se přestěhuje do baráku po babce nebo tetce. Barák je plnej hnusnejch panenek a pičičinek. Jedna dcera je příšernej puberťák, na začátku jsem jí chtěla sama dát pár facek. Druhá dcerka je super. Hned bych se s ní kamarádila, protože píše hororové príběhy a je tak trochu introuš. Možná i intouš, ale to nevím:D. Puberťácká ségra samozřejmě odporně šije do segry a furt jí otravuje.  Hned na začátku přijedou na pumpu (myslím) a tam si mladá spisovatelka povídá s majitelkou krámku. Ta si vylije lak a zanechá tam dívku o samotě. Mezitím se holčina rozhlíží a všimne si novin. Noviny hlásají, že se v okolí potulujou vrazi, kteří vždy zabijou rodiče a pak nutí potomky sdílet s vrahy prostor. U toho tam vždy nechají mrtvoly těch rodičů.  Už se jim to povedlo u pěti rodin. Pak jedou do toho baráku. No...co myslíte, že se stane? Noviny, novej barák,..haha, jo. Přijede tam návštěva. Trochu krve se prolije, ale pohoda, všichni přežijou a jak jde čas tak mladá spisovatelka vyroste v opravdovou spisovatelku, která vydělává děsný šlupky. A protože se jí vrací noční můry z oné noci a ještě jí do toho zavolá sestra, která se zbláznila, rozhodne se zajet za mamkou, která se o ní stará. No a dál  nic neřeknu, protože je to šílenej mindfuck a já jen čuměla a vůbec netušila:D. Hrozný. Ale koukněte se, je to fakt dobrý a zajímavý. Budu to dál doporučovat, jelikož mi to přišlo úplně skvělý. 


Předem se chci přiznat. Miluju Ryana Reynoldse. Kdybych mohla, sdílela bych s ním partnerský život. Vtipálek, krasavec, inteligentní, šarmantní. Bohužel to nejde a já teda vezmu na milost i mého přítele. Sice je to trochu osekaná verze...ne dělám si prdel, má všechno co Ryan. Samozřejmě. Jen je občas drzej.
Zpět k filmu. Explozivní komedie s Ryanem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek. Od začátku až do konce je to velká legrace a super akce. Ryan zde hraje trochu nasraného bodyguarda, kterýmu nevyšla před 2 roky akce a on se propadl dolů. Samuel tu hraje najemného vraha, kterej sedí a má informace, které může použít u soudu. Protože to je borec a střílet na cíl umí i poslepu, nesnáší ho spousta lidí, hlavně parta těch, co chrání toho proti komu musí svědčit. Samuel má za manželku Salmu, která mu furt děsně nadává. On jí ale i přes to miluje a  proto jde svědčit, aby jí pustili z vězení
Samozřejmě shodou okolností musí Ryan dělat bodyguarda Samuelovi a dostat ho živého k soudu. Jsou tu však dva problémy. Oni dva se nesnáší, nejradši by se navzájem zabili. Je dva nesnáší ta hříšná parta a taky je chtějí zabít. Ve filmu je hodně mrtvol a výbuchů a proto je to parádní film. Je to fakt funny a s přítelem jsme si to dost užili. Ať jste muž nebo žena, tenhle film vidět je třeba!

Tohle je zatím výčet filmu, co jsem viděla za poslední dobu. Znáte je? Viděli jste je? Chcete je vidět?

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Viděla jsem Zůstaň na blízku, film zanechal dojem, ale znova bych ho vidět nemusela, je to pro mě film, nad kterým se zamyslím, ale není filmem, který bych si opětovaně pustila jen tak z nudy. Ostatní filmy neznám, ale zaujal mě ten poslední, mohl by se líbit i přáteli. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.