10x co byste si neměli od Kinga nechat ujít! Knihy, filmy, seriály a audioknihy | 1. část

3.11.18

Ahoj.

Tento článek píšu z důvodu vydání videa na stejné téma:). Můžete si to po shlédnutí projít a proklikat odkazy. Odkazy dám jak na DatabázeKnih, MLP (Městská knihovna v Praze), Youtube (audioknihy) a ČSFD (filmy). Dále se už musíte obsloužit vy.



TO
Tuhle knihu jsem četla na základní škole, takže už je to pár let. Od té doby jsem jí znovu do ruky nevzala, protože jakmile něco fakt miluju, tak si to moc často nečtu ani nepouštím. Jsem asi jediný člověk, co své oblíbence stále a stále neoprašuje dokola a dokola. Nevím, proč to tak mám.

Úvodní scéna je o malém chlapci (bratr hlavní postavy), kterému uplave lodička do kanálu. Zmizí nejen loďka, ale i chlapec.

Následně nás příběh seznamí s dětmi z různých koutů jedné školy. Vlivem okolností se zkamarádí a začnou vídat divného strašidelného klauna. Jedno z dětí zjistí, že to není jen tak a že mizení dětí je v Derry poněkud opakující se jev. Každých 27 let.

Kniha je rozdělená do dvou částí. Děti X dospělí. V první polovině děti klauna zabijí. Ale je to tak? Nezaženou ho pouze do hlubin temnot? Je náhoda, že se ten, který jako jediný zůstal v Derry odhodlá zavolat ostatním přesně za 27 let?

Kniha je boží. Získala jsem díky ní koulrofobii, takže si myslím, že dál už psát nemusím.

Filmové zpracování.
Jsou dvě. Co se týká klauna, tak mám radši verzi starší. Herecké výkony jsou lepší v novém provedení - ty děti jsem si zamilovala.

Odkazy
Databázeknih
Film 1
Film 2


Bazar zlých snů
Jedna z novinek od krále textu.

Knížka není tvořená jedním souvislým textem, ale několika příběhy a autorovými vsuvkami (jak psal, co ho inspiruje, motivuje, aj.). Příběhy jsou super, hlavně třeba pro ty z vás, kdo neudržíte dlouho pozornost. Já mám radši dlouhý příběhy, ale i tohle je fajn. Nenutí mě to pokračovat ve čtení jako ostatní Kingovky, ale je to problém? Vlastně asi ne.

Příběhy jsou klasicky divný, strašidelný a zajímavý.


Carrie
Carrie není obyčejná dívka. Obyčejné dívky totiž neumí v návalu vzteku pohybovat s nábytkem pomocí mysli. Carrie získala nadpřirozenou sílu zvanou telekineze. Je to neatraktivní, šikanovaná dívka, která se radši neprojevuje. Využije svojí sílu pro dobro či zlo?

Její spolužačky jí znemožní při její první nečekané menstruaci a nejsou jediné, které jí ze života dělají peklo. Její fanaticky pobožná matka je znechucena její menstruací stejně tak jako její telekinezí. Zavírání do malé místnosti, kde musí odříkávat biblické texty, se stane denním chlebem...

A co se stane, když jí na maturitním plese udělají spolužáci něco tak nepředstavitelného jako...?

Jedno slovo. Peklo.

Filmové zpracování
Jsou 3. Nevím, co bych doporučila. Mně se příliš nelíbilo ani jedno. Radši koukněte na všechny a porovnejte.

Odkazy

Holčička, která měla ráda Toma Gordona
Malá holka jménem Trisha jde s bráchou a mamkou na procházku. Na sobě má obyč tenisky, batůžek s trochou vody a jídla a kazeťák. Dojde se rychle vyčůrat do lesa, vyběhne zpět a zjistí, že se ztratila.


Splečnost jí dělá nadhazovač Tom Gordon, který jí proudí sluchátky do uší. Hraje totiž důležitý zápas a rádio to vysílá. Trisha je unavená, hladová a dehydratovaná. Co to je za zvuky? A kde se tu k čertu vzal Tom? Proč na mě mluví?

Pořád lepší Tom, než ty...příšery skrývající se ve větvích.

Příběh z vás udělá lehce nervózního rodiče, který mále holčičce přeje rychle shledání s maminkou. Bohužel na její cestě čekají pouze halucinace, slyšiny a jiné nevysvětlitelné...záhady.

Odkazy

Lunapark
Veliká převeliká škoda, že kniha není moc známá (stejně jako kniha předchozí:(...). Je to velice milý příběh, který je spíše takovou jednohubkou. Přečtete ho za pár dní. Kniha není extrémně strašidelná, ale je boží.

Příběh se točí okolo Devina Jonese, který právě poprvé zažívá první bolestivý "rozchod". Rozhodne se přes léto pracovat v zábavním parku, najde si přátelé a učí se spoustu nových věcí. Jak namazat vozík, jak pobavit děti v kostýmu psa a jak rozluštit tajemnou vraždu dívky. Vražda je stará 4 roky, ale policie pachatele nenašla. I když mají fotku vraha. Není dokonalá, ale existuje.

Duch dívky parkem prochází a Devin a jeho přátelé to chtějí rozluštit.

Kdo je vrahem?

Odkazy


Tímto uzavírám 1. část článku o Kingovi. Myslím si, že toho bylo pro dnešek dost. Někdy brzy vydám i druhou část, tak se můžete těšit:).

King je božský stvoření. Sice byl závislej na kokainu, ale s tím jeho talentem se moc nedivím. Navíc psát tak často horory? Kdo by nepotřeboval nakopnout! To je vtip:D.



Znáte tyto knihy? Jaké jsou vaše oblíbené a na které se teprve chystáte?:)

You Might Also Like

0 komentářů

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.