Nálož zajímavostí za únor - filmy, seriály, hudba, pomocníci a jiné ✨I OBLÍBENCI

2.3.19

Už je to tady zase.

Další měsíc je pryč! Ten únor utekl tak rychle, že to snad není ani možný! Nedávno jsem publikovala oblíbence za leden a teď je musím psát znova? No, je to trochu depresivní, protože v březnu mám narozeniny a už se začínám přibližovat (až moc) dospělýmu věku. Škoda, že jen věkově a ne psychicky...nebo fyzicky, protože stále vypadám na 18 let😁.

Tenhle měsíc jsem vybrala trochu jiné kategorie, než ten minulý. Snad tady najdete něco, co vás zaujme a bude to nakonec i váš oblíbenec. Budu moc ráda, když mi napíšete vaše #faves. Může to být cokoliv, ráda se na to podívám. Písnička, článek, kniha, myšlenka či cokoliv, co považujete za zajímavé. Klidně můžete sdílet i váš článek o kterém si myslíte, že stojí za přečtení📝.

Dost okecávání, jdeme na to.

Avril Lavigne - Avril je moje oblíbená zpěvačka od dětství. Už jí poslouchám x let a stále jí miluju. Teď měla několik let pauzu kvůli nemoci, ale #AvrilisBack a já jsem nadšená. Její první písnička, kterou vydala je Head Above Water. Když jsem si jí poslechla poprvé, tak jsem byla poměrně zklamaná. Nudná a ničím zajímavá. Potom, co jsem jí slyšela LIVE jsem si názor změnila. Avril nádherně zpívá a to živý vystoupení dává písničce úplně jiný feeling... no a vlastně celý její nový album je super. To najdete na Spotify.

Fukkit - Flash Bang (Prod. Dutchman) - Trochu jiná hudba, než Avril. Ani nevím, co je to za žánr. Ale asi rap-hip hop a trochu elektro? Chcete cvičit nebo jen prostě trochu rozhejbat kostru? Ideální volba. Já se přitom vlním a hejbu a nelze to zastavit 😁.

John Legend - Preach - Johna nijak moc neposlouchám, ale takhle písnička je skvělá. Krásně melodická a procítěná. Myslím, že to bude pro rok 2019 jedna z těch super písníček, která je něčím hrozně specifická a unikátní.

Billie Eilish - Bury a friend - Billie už jsem vám představovala tady, ale protože vydala novou písničku, tak jí vám vnutím zas. Jako u Avril jsem si Bury a Friend neoblíbila hned napoprvé. Navíc jsem zjistila, že  LIVE vystoupení je mnohem lepší. Každopádně ten podivnej videoklip se fakt povedl. Jesti chcete slyšet jak nádherně zpívá naživo tak jukněte sem.
Tereza In Oslo - V Oblacích Tenhle podcast určitě znáte a já jsem poslední, kdo o něm mluví. Nevadí. Podcast Terky je pěknej. Má hezkej hlas a mluví o zajímavých věcech. Nejsem její skalní fanynka, její blog příliš nečtu, ale podcast super.

Čas kávičky - Verča je blogerka, youtuberka a teď i podcasterka. Fakt jí to jde. Její první díl na mě působí dost profesionálně. Vůbec bych neřekla, že je to začátečník. Veru je milá, hezká a sympatická slečna. No a má super kočku❤. Už tím si mě získala😁.

The Coffee Chic - Après-chic - Valentýnka je úžasná osobnost. Milá, inteligetní, empatická a celkově na mě působí jen dobře. Je mlaďounká (17 let), ale není to žádná pipina. Její podcasty jsou na mě trochu moc "motivační", ale mně to nevadí. Fakt si jí moc ráda poslechnu, protože občas taky vypustí nějaký to sprostý slovo a to se mi líbí😁. No a samozřejmě dělá i youtube, blog a má super instagram. Jo a Verča (nahoře) je s Valentýnou kamarádka. Náhoda? Nemyslím si.
Tenhle měsíc se ze mě stal detektiv a vůbec se za to nestydím.

True Detective - Bože. B-O-Ž-E. Já jsem tenhle seriál ignorovala. Populární věci mě otrávěj ještě dřív, než je vidím. Jsem to ale idiot. True detective je...dokonalej. Česky je to Temný případ a já vám to chci z celého srdce doporučit. V první sérii hraje Matthew McConaughey a Woody Harrelson. Matthewa jsem si oblíbila a možná ho miluju😁. Seriál je Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller. Uvidíte věci, které vám nebudou dávat smysl. Ale nebojte v posledních dvou dílech vše pochopíte a budete koukat s otevřenou pusou. První série začíná nálezem ženy, která má na hlavě parohy, je nahá a okolo sebe má divný klackoidní výtvory. Je to mysteriózní a vsadím se, že budete nadšený. Třetí série je taky fajn, zrovna vydali poslední díl. Je o zmizení dvou dětí. Druhá série byla nudná už v prvním dílu, dál jsem se nedostala. Chtěla jsem si pustit aspon poslední díl, ale dala jsem asi 5 minut😁. Najdete na HBO.

The Sinner Uf. Netflix se mě dokola snažil přesvědčit, abych si seriál pustíla, ale já odolávala. Chyba. Stejně jako True Detective je tohle super jízda a obě série jsou skvělý. V první hraje Jessica Biel a je úžasná. Věřila jsem jí každou vteřinu. I detektivu, který jí vyšetřoval. Teď bude mini-spoiler, ale ono je to už v prvím dílu, takže co😁. Cora někoho naprosto otřesným způsobem zabije a u soudu řekne, že se cítí vina. Ono je to ale fakt divný a tak se jejího případu ujme detektiv Ambrose a chce zjistit, co se stalo. Druhá série je už o někom jiném, ale o Coře bude párkrát zmínka. Najdete na Netflixu.

Nightflyers - Páni! Pokud máte rádi prostředí vesmírných lodí a rádi se bojíte, tak si seroš užijete. Země umírá a tak je posádka těch nejlepších vyslána, aby navázala kontakt s neznámou inteligencí ve vesmíru. Na palubě jsou takový klasický postavy - odborníci na rostliny, zvířata, opravu lodí, psycholožka... pak taky (geneticky?) upravení lidé. Jedna se umí napojit na elektroniku, další je vycvičená na vesmírné cesty a tak. Nesmím zapomenout na L1, telepata. Ten není na lodi příliš vítaný, což vede k velmi nepříjemným situacím. 
Jo a taky se je snaží zabít loď sama.
Prisoners Verča se stává detektivem už potřetí. Co se to děje? Tenhle film je z roku 2013. Nechápu, že jsem ho ještě neviděla, protože to je sakra skvělý! Hraje tam Hugh Jackman a Jake Gyllenhaal. Hugha miluju, ale Jake? Jeho hereckej výkon? Já bych řekla, že by si zasloužil nějakou cenu. Příběh je o dvou ztracených holčičkách z dobrých rodin. Jednu chvilku si hrají spolu v baráku a druhou chvilku jsou pryč. Nikdo neví kde. Slehla se po nich zem. Následně začne kolotoč špatných rozhodnutí, podivností a nekonečné snahy o nalezení dívek.

Climax - Já bych vám ráda film popsala, ale on je docela šílenej, takže nevím jak. Film je o tanečnících, kteří se seznámí a odjíždí na turné (?). Mají poslední párty. Poslední rozlučku. No pro některý je fakt poslední😁. Na té párty se všichni baví. To by se ovšem jejich chování nesmělo změnit. Začnou se chovat fakt divně. To víte, někdo jim hodil něco do pití. A oni začali šíííííleně tripovat. Fakt je to šílený a já nechápu, proč se mi to líbilo. Tyhle divnosti nemám ráda, ale něco mě hrozně zaujalo. Možná to, že je to podle skutečné události. Lidi začnou křičet, hysterčit, nekontrolovatelně tancovat, líbat ostatní, urážet a jiný podivnosti.
Ježiš to je dlouhej článek, už ani nevím, co psát😁. Už to budu zkracovat a napíšu samotný články, protože už mě asi nenávidíte😂.

Chovejte se jako kočka - Máte kočku? Závidíte jí její život? A co si takhle počíst knihu na toto téma? Kniha není nijak motivační, jen se z vás snaží udělat klidného, asertivního, ale odhodlaného člověka, který s životem zbytečně nebojuje.

Hygge - Zase něco populárního.  Před rokem mi stačilo vidět obálku tý knížky a už jsem protáčela oči. To už teď nedělám, protože kniha není (díkybohu) motivační. Popisuje život Danů i s jejich úchylkami na svíčky nebo sladkosti. Věděli jste, že jsou Dánové posedlí světlem? Kniha je boží a já bych se díky ní do Dánska chtěla někdy vydat. Byli jste někdo?

Bazar zlých snů - Hele je to King, takže to zkrátím. Jsou to povídky a jsou dobrý. Některý víc a některý míň. Ale i tak mě bavěj a občas nejsem schopná odložit čtečku, protože to MUSÍM dočíst.
Convert text or ebooks to the MOBI format - Máte čtečku a potřebujete jiný formát, než jste si stáhli? Stačí pár vteřin a problém je vyřešen.

Daňové přiznání online - Já to nikdy nepoužila, ale našla jsem to nedávno v jedné skupině na FB a přišlo mi to zajímavé. Třeba vám to pomůže.

Cottee - Tady jsem byla v úterý a moc jsem si to užila. Super prostředí, nápad a hlavně majitel. Fakt roztomilej a milej kluk, který nám ukazoval, že spojení kávy a čaje je kupodivu moc dobré. Budu mít dokonce soutěž o poukazy do kavárny, takže #staytuned.

Videos for Cats to Watch - 8 Hour Bird Bonanza - Už jsem se ptala, ale máte kočky? Tohle video jim pusťte, chvilku počkejte a pak mi řekněte, co dělají. Kocour pár vteřin nic a pak usilovně kroutil hlavou ze strany na stranu, až jsem to radši vypla, jak jsem se mu smála.
To nemusím popisovat.

Někdo je dlouhodobý oblíbenec, někdo nový.

Simon Sikora - Můj kamarád začal natáčet na YT a ani neni poznat, že je to nováček. Jeho videa nejsou kraviny, jsou spíš edukativní/informativní. Možná bych i řekla, že vás donutěj se zamyslet☝. Nedávám ho sem, protože je to můj kamarád (no dobře, tak trochu), ale kvůli tomu, že řeší zajímavý témata, který budou bavit i vás. Nejnovější video je na jedný straně hrozně vtipný, ale na druhý straně má pravdu. Ve videích řeší morálku, chování lidí a snaží se svým způsobem rozšiřovat názory.

Amber Scholl - Vypadá jako hrozná pipina, ale já si myslím, že je to supervtipná a cute holka. A taky moc milá. Hlavně, když potká svoje fanoušky.

iJustine -  Technicky založená holka, která se dokáže fakt hlasitě rozplývat nad novým počítačem. Pokud vás zajímají notebooky, příslušenství k nim a tak podobně, tak doporučuju.

First We Feast - Na tomhle YT si pozvou známé osobnosti a dají jim sníst pálivý kuřata. Je to dost vtipný, protože některý jsou ke konci úplně hotový😂. Moc jsem si užila Vanessu Hudgens a Tyru Banks (který je mimochodem hrozně vtipná).

Cut - Dost zajímavý videa, kde se dozvíte spoustu věcí. Je to takový celý šílený. Zajímá vás třeba, kdo nejlíp líbá nebo jaký drogy kdo bere? Taky je zajímavý 100 lidí, kteří přiznávají čeho nejvíce litují. Občas je to vtipný, občas smutný. 

SPALNIČKY & VAKCINACE | Ranhojič - Ranhojič přišel s videem na toto téma pomerně včas. Nebo pozdě?

Conagh Kathleen - Máme hrozně podobnou postavu, takže mě zaujala. Je taky milá a furt zkouší nějaký hadry a to mě baví. Jako bych koukala na sebe 😁.

Alex Meyers  - Kim Possible is kinda dumb... - Aaah, tohle je prostě prdel. V 4:55-5:06 jsem začala brečet smíchy. Klučina ve videu komentuje různý filmy nebo seriály a je to dost funny. Vytváří taky dooost super animace.

Drop the Mic - Chtěli jste někdy vidět rapovat vaší oblíbenou celebritu? No, vaše přání je splněno. Člověk by ani neřekl, že bude představitel Rosse z přátel tak vtipnej 😁.

Tohle bylo vyčerpávající. Věřím, že tam bude milion překlepů a chyb, ale co už😁. Budu moc ráda, když se vyjádříte a do komentářů napíšete nějaké vaše myšlenky a postřehy. Hrozně si s váma ráda pokecam a třeba najdu něco nového. 

Pa a mějte se krásně🌹.

Sledovat mě můžete i na Instagramu.

You Might Also Like

30 komentářů

  1. To je plno super tipů, moc hezky článek :) Já Avril nikdy neměla moc v lásce, ale její písnička Head above water mě dostala, je překrásná a moc jí držím palce s novou hudbou :) Jinak se musím přiznat že z tvých tipů nikoho z youtube a podcastů moc neznám, tak mrknu, díky za doporučení :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, já vždycky najdu nějaký vzácnosti, který nikdo nezná😁. Proto to vlastně i píšu, protože mě moc baví psát o něčem, co třeba není tak hyper-super-moderní😁.

      Snad tě něco bude bavit❤.

      Vymazat
  2. Youtube kanál Cut sleduji už delší dobu a nejvíc mě baví jejich Fear Pong a všemožné verze Truth or drink. Na to bych dokázala koukat hodiny :D
    Většinu tvých oblíbenců a tipů vůbec neznám, takže to je pro mě fakt zajímavý článek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cut je fakt super. Zábavnej, ale občas taky naučnej🌹.

      A jsem ráda, že ti přijde článek zajímavý💕.

      Vymazat
  3. Tyhle věci vůůůbec neznám, teda až na ty podcasty, ty znám, jen nemám čas je poslouchat :D Zaujali mě recepty a ty věci ze sekce "ostatní".

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejlepší je, když si je pouštíš cestou v MHD třeba🌹. To je nejlepší. Nebo na procházce.

      Tak snad nějaký věci využiješ 😊.

      Vymazat
  4. Z Avril jsem měla taky velikou radost, písnička je super:) Jinak nic ze zmíněných věcí, filmů a seriálů neznám, ale projdu si to, až bude chvilka:D

    OdpovědětVymazat
  5. Nedavno som pocuvala Terezin podcast, no pre mna ziadna pridana hodnota. Urcite sa vsak idem pozriet na dalsie dva. Nieco fajn na pocuvanie sa vzdy hodi, takze vdaka :-)
    Mačka z blogu Kaviareň u mačky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu tě. Já jako taky nejsem unešená, ale dobře se mi poslouchá😁. A třeba to její podnikání mě docela zajímá.

      Vymazat
  6. Skvelé tipy, určite mrknem na seriál True detective, ten vyzerá sľubne :-) ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. True Detective je super. Já jsem nikdy na krimi-drama-detektivku nebyla, ale musím říct, že to byla chyba. Fakt mě to baví. Hlavně ta první série. Ta je fakt boží.

      Vymazat
  7. Super článek!:) Já si v únoru zamilovala písničku Hard Rock Hallelujah od Lordů, ale věřím, že tenhle styl asi nebude úplně pro všechny:D

    S láskou,
    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
  8. O podcastu s terezou in oslo slyším snad ze všech stran, takže očekávám, že brzo si nějakej zkusím poslechnout taky. Jinak super tipy :) Já jsem teď dočetla knížku Důvod dýchat a je to takový lehce naivnější, ale dobře se to čte a konec je prostě masakr, že jsem ho musela číst několikrát abych se z toho vzpamatovala..naštěstí jsem pak zjistila, že je to trilogie, takže se dalšího dílu nemůžu dočkat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to mi vůbec nic neřiká, asi se na to musím podívat. Snad to někde najdu do čtečky:D!

      Vymazat
  9. no já se zasekla u starších seriálů..tak nevím zda dát TD šanci a sobě případně zařídit závislost? :D

    www.libenanovakova.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosimtě, je to zasazený do roku 1995 myslím, takže to je trochu starší:DDDDD? A určitě zařiď. Nebudeš litovat:D.

      Vymazat
  10. Tak koukám, že defakto všechno je pro mě jedna velká neznámá :-D díky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  11. Tenhle článek byl pro mě plný novinek a málo co jsem znala :) U mě se za únor do oblíbenců dostala pohádka Small Foot a z jídla čokoládový fondán. Chystám se ho zkusit i doma, protože byl opravdu vynikající :) Podkasty jsou celkově pro mě novinkou, koukám, že je teď tvoří hodně lidí. Zatím jsem si ještě nic neposlechla, ale myslím, že za chvíli podlehnu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jee Small Foot jsem neviděla, tak se juknu. Občas mám ráda pohádka, klídek a čaj:)!

      Čokoládový fondán jsem asi neměla. Koukam teď na obrázky na googlu a asi fakt ne. Neřiká se tomu anglicky lava cake? Mám pocit, že jo:D. Ale asi ho taky někdy zkusím. Na druhého pak určitě působíš jako machr, když mu to přineseš :D!

      Vymazat
  12. toto je parádny článok! tolko zaujímavých napadov na sledovanie, počúvanie! Terezu sledujem ale podcast som ešte nepočúvala :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak pokud tě baví její tvorba, tak se určitě podívej i na ten podcast. Myslím, že tě to bude bavit zase jiným způsobem:D.

      Vymazat
  13. Děkuji za pěkné tipy, co zkouknout, poslechnout a tak :) Zajímají mě především ty podcasty :) Je moc super, že tuto rubriku článků máš, protože tady se člověk fakt inspiruje, když už ho nic "nebaví, tohle je blbost, tamto je blbost" :D Díky za to a těším se na Tvé další články...teď už jen aby nějaký zas přistál u mě...nemáš nějakou radu na blogerský blok? :D

    Měj se krásně a drž se!
    Aleš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju 😁. Taky mě tyhle články moc bavěj.

      Radu? Prostě psát i když se ti nechce. Protože nikdy nevíš, jeslti z toho nakonec něco nevzejde. Nejhorší je se do toho dostat. Ale musíš jít psát i přes tu nechuť. Upravit ho můžeš vždycky😁.

      Vymazat
  14. Kde vy ľudia beriete toľko času na seriály a knihy ... aj ja chcem :-D Ale oceňujem pekné spracovanie, grafické nadpisy, pôsobí to veľmi uhladene :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Práce z domu, málo školy a hodně velká závislost😁.

      Vymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.