Čas ubíhá rychleji, když pracuješ... I ŽIVOT

26.9.19

Fakt mě nenapadlo, že se něco takovýho může dít. Když jste na škole, tak chodíte na přednášky, cvika a občas na brigádu. Někdo víc, někdo míň. A čas se tak nějak vleče. A vy chcete, aby se vlekl, protože pak přijdou zkoušky a to nikdo prostě nechce. A kdo jo, tak ten je padlej na hlavu😁.


Jenže, když přijde čas, kdy školu doděláte nebo ukončíte (Verčo 😅), tak zjistíte, že je čas fakt jen subjektivní pocit. Než si najdete práci, tak se to taky hrozně vleče. Bojíte se socky, zdravotní pojišťovny, záloh, pokut, nedoplatků.

Jenže pak práci najdete. A? Čas ubíhá rychle. Neskutečně rychle! Rychleji, než kdy dřív? Je to možný? Je to nemožný? Nevim.

Mně se tak trochu splnil sen a pracuju na místě, který mi snad bylo poslaný z pekla. Z nebe ne, já radši to peklo, kde každej dostane to, co si zaslouží. A taky mám ráda teplo🔥. A od září mi ten čas běží úplně extrémně rychle. Na konci prázdnin, vlastně celej srpen, jsem se děsila pomyšlení na to, že nebudu mít kde pracovat. Našla jsem si pár pracovních míst, byly cool, těšila jsem se na ně, ale nebylo to ono. Já jsem to tak nějak cejtila. Ale stejně jsem si řikala, že tam chci. Asi proto, že mám ráda peníze🤣. No a pak mi Adam (hlavně si to prosimtě nečti, ani ty Kačí😂) pro kterýho jsem sem tam něco napsala, řekl, že by mě vzal do týmu, kdybych chtěla. Chtěla? Děláš si prdel? No to teda chtěla❤.

Takže teď pracuju v prostředí kluků a nemůžu si stěžovat, protože mě to hrozně baví. Mám chlapy fakt ráda, jsou hrozně vtipný. Miluju klučičí vtípky, sarkastický poznámky a pro ně typický rejpání. Směju se tomu jak idiot, ale zase šťastnej idiot. Tak co🤷‍♀️.


Každopádně jsem zjistila, že když najednou musíte být výkonný a ne pracovně laxní srač...nemakačenka, tak vše běží hrozně rychle. Těšíte se na nový úkoly, výplatu (to hlavně, že jo) i pracovní porady. Nevím, jestli se mi někdy stalo, že bych brigádničila někde, kde bych ty lidi dokázala vídat klidně denně. Obvykle jsem zažila dementní kolektiv, kterej se jen pomlouval nebo se kradli peníze, šulilo se, buzerovalo a tak. Pls, tam x hodin nechcete bejt.

Teď pracuju externě v malém kolektivu a je to jednoduše BO-ŽÍ. Ačkoliv je toho nečekaně mnoho a někdy fakt nestíhám nebo nemám mozkovou kapacitu, tak mě to baví. Je to challenge a já jsem ráda, že mi to vyšlo. Za to taky můžu poděkovat přítelkyni Adama, který nás seznámila, ačkoliv si semnou psala snad poprvý. Proto se vyplatí bejt sympatickej a milej člověk, nikdy nevíte, kam vás to dostane. Ale ne vychcanej, to nesnáším a těm lidem nepřeju, aby jim cokoliv vycházelo. Doplácej na to hodný lidi. 


Začala jsem oficiálně v září a už je skoro konec měsíce. COŽE? Jak se to stalo? Kdy? Proč nestíhám? A mám resty? To se nikdy nedozvim, ale hlavně, že mě nikdo z kolektivu nestresuje. 

Víte co? Já si závidím. Fakt si závidím. Když vidím, jak lidi na škole neví, kam chtějí směřovat a kde pracovat, tak mě to mrzí. Škola by měla bejt brána, ale občas je to spíš slepá ulička, kde se schovávají ti, co se umí učit nazpaměť, ale zároveň neví, co se sebou. Ale to je zase jiný téma, že🤷‍♀️.

No, tak jsem se vypsala ze svejch pozitivních pocitů. I když ono to nejde, protože je to poněkud nekonečnej kolotoč. Já i tak nějak věřím, že nic moc negativního nepřijde, maximálně vyhazov, ale zas vím, kde šéf bydlí, tak ho kdyžtak podpálim ❤. Vtípek.

Co vy? Pracujete na svém vysněném místě? Jste ve svém životě spokojení? Cítíte rozdíl mezi rychlostí času ve škole a v práci? Jak to máte vy? Ráda si to přečtu💕.

Pokud mě nemáte dost, tak si poslechněte náš podcast Jestě jednu, prosím, nebo koukněte na náš Instagram a nebo můj osobní Insta.

A novej díl podcastu 🎶

You Might Also Like

49 komentářů

  1. Skvělej článek :) čas plyne strašně rychle, hlavně jak lítám furt mezi školou a prací ... snažím se si ho užívat a vnímat každej okamžik, ale ne vždy se to daří. Ještěže píšu blog. Tam si uchovávám ty skvělý a občas i neskvělý momenty, můžu se k nim vracet a znova si je připomínat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No je to hrozný, viď? Já si jako nechci stěžovat, ale je to trochu děsivý😁! Blog je super, s tím souhlasím❤.

      Vymazat
  2. Já teda přesně vím, co bych chtěla dělat a za rok už mě to taky čeká. Každopádně s tebou souhlasím, mě čas šíleně letí taky a to nemám pomalu chvilku ani na sebe. Je to jen škola, práce a práce, škola. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je dobře, že to víš. Myslím, že to v životě rozděluje lidi na úspěšný/spokojený na nespokojený/zamotaný🙈. Držím palce. Točí se to pořád dokola, to chápu😁.

      Vymazat
  3. Já teda ještě studuju, ale celý prázdniny jsem chodila do práce a neskutečně to uteklo. Ale musím říct, ze ve spoustě brigád, i té aktuální, mají skvělý kolektiv :) mě ten čas utíká všeobecně rychle. Teprve jsem přijela do školy a už je zase pátek. Ani nechci pomyslet, jak rychle přijde zkouškové :D ať se Ti v nové práci daří ❤

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Viď? Je to trochu strašidelný😅. Dobrej kolektiv hodně pomáhá v tom, jak čas utíká. Což je škoda, protože člověk si to chce užívat dýl, než ty zpruzený lidi😁.

      Vymazat
  4. Život dospelákov, kde človek pracuje, samostatne si hradí všetky výdavky a stará sa o to, aby mal vždy čo jesť, je rýchlym. Občas sa zdá, že väčšinu činností vykonávaš ako na autopilotovi. :D No je to taktiež život plný slobody, možností, kde si človek určuje vlastn= pravidlá.

    Som rada, že som natrafila na tvoj blog. Máš veľmi pútavý "pisateľský" štýl, ktorý baví čítať. ♥ A prajem ti veľa úspechov v práci. Užívaj si možnosť takej práce, ktorá ťa baví a napĺňa. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, je to svoboda. Hlavně finanční. Já jsem teda ještě u rodičů, protože si chci šetřit, takže úplnou svobodu nemám😁. Ale je to pravda, je to jinej svět.

      Jsem moc ráda, že tě baví mě číst. Já jsem trochu divná, tak jsem ráda, že se tenhle styl líbí😁! Moc díky🌸.

      Vymazat
  5. Ahoj,
    já tedy ještě nezažila pouze pracovat, ale o rychlosti času, který mizí někam do neznáma bychom mohly pokecat. :D Já teď měla dvě práce naráz, což vypadalo tak, že jsem půl týdne byla v jedné a půl týdne v druhé a do toho státnice a odevzdání bakalářky, takže to byl docela masakr. Od října tedy budu mít jen jednu práci a školu,ale myslím, že volného času tam taky moc nebude. Práce a obor co budu studovat mi ale jdou tématicky dohromady, tak se na to docela těším. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čauky🙂.
      No tak dvě práce... to jsi docela borec. Já jsem teda taky vždy měla víc brigád najednou, ale asi ne takhle na poloviční úvazky😁. No a ještě ty státnice a bakalářka🙈. No jsi mco šikovná, že jsi to dala bez toho, abys musela pojídat Neurol😁.

      A super, že se ti to pěkně prolíná, to je podle mě fakt důležitý☝.

      Vymazat
  6. Krásný článek, zamyslela jsem se a uvědomila jsem si, jaké mám štěstí na místo, kde jsem. Také v kolektivu kluků (minimálně v kanceláři), ale s nima je to prostě jednodušší :D Chodím tam ráda, když něco potřebuju, tak vím, že se můžu zeptat. Možná si o mě pomyslí kdo ví co, ale vždycky se mi podaří pomoct a podpoří mě (teda pokud to bude totální pitomost, tak mi to řeknou do očí).. :)
    Popravdě mi čas letí při psaní bakalářky, tam teda najede na světelnou rychlost a já jen koukám, jak dny mizí. V práci mi přijde, že mi to ubíhá tak nějak ideálně, oproti přednáškám (šnek) a bakalářce (světlo) :D Když si ale vezmu, že jsem tam déle jak rok, tak se mi tomu nechce věřit, to je fakt!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji💕.

      Jo kluci jsou prostě fajn. Je s nima zábava😁. Jinak u té bakalářky to jsou podle mě dvě fáze. Když člověk píše, tak to ubíhá pomalu. Když nepíše a blíží se datum odevzdání, tak to letí😂.

      Vymazat
  7. Teda, já to měla přesně obráceně. Při studiu stres, abych stíhala školu, práci a ještě všechny aktivity mimo, a stejně jsem měla pořád pocit, že bych toho mohla dělat více a lépe. Po nástupu do práce se vše zklidnilo a přehouplo do pohody. A jsem za to ráda.

    Každopádně gratuluji k nalezení báječného zaměstnání a přeji plno nadšení do dalších měsíců i let. Je to super, když práce baví. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mě to možná měla na svědomí i nechuť k tomu studiu, který jsem naštěvovala, no🤣. Asi taky záleží, kde pracuješ a jestli se zaučuješ a co děláš🙂.
      Jinak mooc moc děkuju💕

      Vymazat
  8. já ti taky závidím!! :D já zatím co sem měla práci, tak sem z ní odešla, hlavně kvůli tomu, že to byla mega firma a vůbec sem se tam necítila (a 3h dojíždění, duh :D)
    takže jo, je hrozně důležitý mít práci, do který chodíš ráda (a to ti fakt mega závidím, a přeju samozřejmě! :D) a hlavně, protože tam si pořád a - přesně jak píšeš - to mega letí!!! :D

    steel32.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc díky❤. No dojíždět 3 hodiny je příšerný, já si vždy hledala brigády v okolí, protože dojíždění považuju za škodu času😁. Já tam teda nechodím, mam to externě, takže chodím max. na počítač 😁. U mě je ta zvýšená citlivost na čas způsobená těmi termíny😁. Ale vlastně mě to baví, takže mi to nevadí🙏

      Vymazat
  9. Moje práce nebyla vysněná (ukažte mi někoho, kdo na škole sní, že bude úředník :-D), ale časem jsem v ní objevila takový výsek, co mne baví, a přesunula se k němu. A vydržela u toho už asi 30 let (počítat už to raději přesně ani nebudu).
    Pokud jde o to, jak čas letí, tak musím říci, že mi přijde, že rok od roku rychleji.
    Tobě přeju,ať se ti v práci daří a ať se v ní posunuješ dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak to je taky důležitý si najít to, co ho aspoň trochu baví. Ono vždy nejde pracovat ve vysněné práci, ale zase by člověk neměl bejt úplně znechucenej😁. JO, rok od roku je to rychlejší a to jsem ještě docela mladá😁. I když za pár měsíců už mi bude čtvrt století🧓.

      Vymazat
  10. Tak to ti moc gratuluji k nové práci a hlavně k tomu, že jsi tam tak šťastná! :) já mám právě ten problém, o kterém píšeš. Dodělala jsem bakaláře a pokračuji dále na magistra, kde jsem aktuálně 14 dní a už teď přemýšlím, jestli to byl ten správný krok. Jestli bych raději neměla jít někam jinam, studovat něco, co je víc využitelné po škole. Na druhou stranu si ale říkám, že mě sociologie baví studovat a po škole přece můžu jít dělat téměř cokoliv, jelikož v dnešní době nejde moc o to, odkud titul je, ale hlavně že je. Tak si tak říkám, že místo toho, abych ze školy věděla, jsem spíše úplně zmatená a ani nevím, co moje vysněná práce vlastně je :X Tak doufám, že to do těch 2 let zjistím.

    Jinak jsem ze článku úplně přesně nepochopili, co vlastně za práci děláš a jsem celkem zvědavá :D je to tajné nebo prozradíš? :) Samozřejmě ne firmu, ale třeba pozici nebo tak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti přeju, abys našla to, co tě bude naplňovat. Hlavně, aby si našla super kolektiv, kterej tě bude podporovat a ne srát. To je totiž fakt základ😫. No ono upřímně spíš jde o to, jeslti něco umíš, než jestli máš titul. Ale tvojí myšlenku chápu. Ačkoliv někteří humanitně založení studenti to jednou lehký mít nebudou😁.

      Hele tajný to není. Myslím, že díky (nahoře) "O Verče" bys to asi mohla rozšifrovat😁. Abych úplně nemlžila píšu různý texty, teď se zaučuji do linkbuildingu a tak. Určitě toho bude víc, zatím se rozjíždím😁. Jinak firmu bych klidně řekla, ráda jim udělám reklamu, ale asi to není potřeba a nezbytný. Třeba se budou za mojí práci stydět, tak se k nim radši jmenovitě pojit ještě nebudu, haha😂.

      Vymazat
  11. Já na svou vysněnou práci zatím čekám, neboť mám poslední rok vysoké a pak budu muset shánět práci.. tak snad najdu něco, co se mnou bude rezonovat tak jako s tebou :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Držím palce🌸. Ale doporučuju si ujasnit priority už teď🙂.

      Vymazat
  12. Teda musím říct, máš krásnou barvu vlasů a to líčení na druhé fotce ti naprosto sedne. Taky už bych měla začít víc používat barvy a ne jen odstíny hnědé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky😁. A barevný líčení miluju. Určitě doporučuju, stačí začít třeba s barevnou linkou nebo barevným koutkem, spodní linkou... A pak se třeba rozhodneš, že je čas na celobarevný😁

      Vymazat
  13. určite nepracujem na svojom vysnívanom mieste, ani nie je všetko ideálne..a čas mi uteká neskutočne rýchlo....ale....aspoň mám víziu nejakého svojho vysnívaného života za ktorou si pomalililinky idem :P

    WHEN PIGS FLY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To přijde, člověk si to musí v hlavě prostě srovnat. Nesmí bejt moc dlouho "mimo a ztracenej", pak je to blbý😁. Držím palce, Viki!

      Vymazat
  14. Moc gratuluju k dream jobu! :) Článek perfektní jako vždycky, hrozně dobře se mi čte tvůj projev. :)

    GrünHauz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc díky❤. A ještě víc děkuju za tu druhou půlku💕. Jsem ráda, že někomu sedne můj osobní styl vyjadřování😁. Moc moc díky🌸🙋‍♀️!

      Vymazat
  15. Skvělej článek! Jsem moc ráda, že ti to nakonec vyšlo a zadařilo se dělat, co tě baví v super (klučičím) kolektivu.
    Ohledně školy to cítím stejně - spousta lidí tam prostě setrvává co nejdýl, protože nemají potuchu co se sebou. Přiznám se, že jsem hodně záviděla těm co se dobře učili, měli fajn ukázkový známky a celkově pro ně byla škola leháro, zatímco já trpěla a snažila se ji hlavně nějak úspěšně dokončit. Teď s odstupem let jsem ráda, že jsem školu dodělala a hlavně že jsem dělala školu v oboru, který mě baví (a nyní i živí). Na rozdíl od těch ukázkových žáků, kteří dodneška mění práci za práci a nevědí co se sebou...
    .
    Btw. také pracuji v klučičím/pánském kolektivu (až na jednu kolegyni) a nemůžu si to vynachválit. ♥ Práce mě baví a s tím fajn kolektivem co tu mám je to prostě zábava. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc díky😁. Je super, žes studovala to, co tě teď živí. Člověk má lepší pocit, když může školu využívat i nadále.

      Jo je to prostě sranda, takovej klid a pohoda😁

      Vymazat
    2. To ano. I když se přiznám, že dál už bych to studovat nešla. :D Skončila jsem stavební průmyslovkou a VUTčko mě neláká. Víc se mi líbí ta praxe života v práci :D :) O:-)

      Vymazat
    3. No... někdy je tý školy prostě až moc. Já už jsem z těch let ve škole byla docela dost vyšťavená. Připadalo mi, že jsem i hodně zpohodlněla, což si myslím,že jde v 16 letech a ne 24 😁. Člověk prostě musí někdy převzít život do vlastních rukou. Takže to hlavně neřeš, Ari. Já jsem taky nikdy nebyla úkazkovej student. Jako byla jsem vždy hodná a slušná, ale rok od roku mě učení bavilo stále méně a už jsem do toho nedokázala dát maximum.

      Vymazat
    4. :) Doufám, že se nám oběma bude dál v práci dařit a bude nás stále bavit více než škola. :D :)

      Vymazat
  16. Som rada, že si sa dostala do kolektívu, ktorý ti vyhovuje, to je veľmi dôležité :)

    OdpovědětVymazat
  17. Popravdě, čas mi taky šíleně utíká. Dnes mi skončily prázdniny a teď opět do školy. A stejně i během prázdnin to šíleně utíkalo, brigáda, přítel, trochu času pro sebe a pak najednou škola. :D
    Jinak jsem ráda, že ses dostala tam, kde máš vynikající kolektiv. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nevim, co to s tím časem je. Jakmile člověk přijde do určitý fáze, tak to hrozně frčí. A to ještě nemám děti 🤣

      Vymazat
  18. Já jsem po letech na škole a pak po letech po ní litovala toho, že jsem nešla na jiný obor. Teď bych nemusela trávit při práci ve svých letech nad učením :D Ale v 15 to bylo moje jediné rozhodnutí a postupem času jsem zjistila, že těch oborů by bylo víc, co by mě bavilo. Teď trávím tak 80 - 90% svého času jen v práci a nemám čas na věci, co mě baví. Volna jen o víkendech, kdy se snažím dohánět, co se dá. Je to těžký, ale vím, že tady mám čas i na učení v pracovní době :D což je pro mě momentálně plus, ale rozhodně vím, že tu nechci zůstat dalších x let. Necítím, že by mě momentální práce naplňovala tak, jak bych chtěla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že budeš v budoucnu spokojenější. Ale zase palec nahoru za to, že jsi zase šla do školy. To je hodně těžký rozhodnutí. Věřím, že ti to vyjde🙂

      Vymazat
  19. Mně utíká čas jak kdy. Když se nudím nebo třeba sedím na přednášce ještě v 8 večer, tak se to táhne jak sopel. Ale když mám super program, tak to utíká mega rychle! Na jednu stranu mě mrzí, že si spoustu lidí neuvědomuje, že čas pořád běží a nedá se zastavit. A tak i naše starší generace pomalu odchází a to je mi asi uplně nejvíc líto..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, přednášky😅. To byl občas horor. Jojo, čas je fakt omezenej, ale to si člověk začne uvědomovat až, když přijde něco...těžkého😓

      Vymazat
  20. Ježiš, to je úplně jako kdybych to psala já!! Minulý rok jsem nastupovala do nové práce, do kolektivu chlapů, taky tu jejich srandu miluju. :D A taky mě právě lákaly ty peníze a taky jsem si v tu chvíli říkala, že si závidím!! :D Tak ti přeji, ať jsou i nadále dny úspěšné a ať tě to baví. A nechceš mi trochu přiblížit, kde pracuješ, co přesně děláš? :))

    http://wonderful-time.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super😁. To jsem moc ráda😁! Je to fakt hezký, když je člověk spokojenej a ne zpruzenej. Jinak, pokud jsi hodně zvědavá, tak jsem odpovídala slečně "Ta ukecaná" v komentářích, tak jukni. 🌸

      Vymazat
  21. Ja ten čas vidím zase na deťoch. Nedávno sa mi narodil prvý syn a už odrazu nastúpil do prvého ročníka. Nedokážem to pochopiť do teraz.

    VIAC JE NIEKEDY MENEJ A MENEJ JE NIEKEDY VIAC

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, už to tu holky zmiňovaly, že dítě je ještě větší žrout času :D. To fakt věřím😅.

      Vymazat
  22. Dneska jsem vstávala s pocitem, že je vlastně pondělí! Že jsem měla . po 12 dnech volno, který neuvěřitelně uteklo. A uteklo i těch 12 dní! :-D Ani nemrknu a budu v důchodu... Jsem měla s tím hledáním místa stejný vrásky, jako ty. Super, že jsme obě spokojený. :-)

    www.outcryblog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, mně taky vůbec nevadí pondělí, protože je mi to fakt úplně putna😂. JO budeme v důchodu a budeme starý babky 😁! No a teď budeme do důchodu bez vrásek. V tom lepším případě😂.

      Vymazat
  23. Já mám práci super, ale jsem spíš podnikatelskej typ, takže čekám, až příští rok dokončím školu a čus a hurá podnikat. Já mám spíš problém v tom, že mám tolik nápadů, že nevím, co realizovat dřív. Tak uvidíme, co z toho nakonec vyleze :D

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
  24. Vypadáš strašně moc spokojeně a podle mě je klučičí kolektiv lepší než ženský, také mám ráda ty vtípky, rejpání a podobně... :) Já pracuji, máme chlapů málo, není to nic hrozného, ale občas mi jich chybí víc okolo. Každopádně jsem s prací spokojená. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.