Nealko víno | budoucnost alkoholu? Chutná lépe, než byste čekali 🤤

27.9.23

Já vím. Víno je pro některé láska. Něco, na co se každý den těší každý den k televizi. Jedna, dvě, tři sklenky a život je... snesitelnější. Já tenhle názor absolutně nezastávám, ale nebudu to rozebírat, bylo by to kontraproduktivní 😅.

Ovšem nebudu lhát, šumivé to je jiné. Mám bublinky moc ráda. Bohužel ale alkohol piju v situacích, kdy mi to dává smysl. A to je jen párkrát za rok. 

Občas si ale člověk chce dát skleničku, jen tak pro radost. A je vlastně jedno, co to je, hlavně, že je to v super skleničce. Zrovna nedávno mi to řikala kolegyně. Že si občas nalije do vinné sklenky třeba cider a hned se cítí lépe. Není to vlastně zajímavé? Jak nás estetické věci ovlivňují? A to pozitivně i negativně? Stačí hezká sklenička na stopce a tak nějak vše chutná lépe. 

nealko víno

Ale jak říkám, alkohol si dávám jen občas. Bolí mě z něj hlava a akorát to ničí tělo. Neřikám, že si nedávám ráda gin tonic, to neodmítnu, ale jinak tomu neholduji. A proto je mega super, že existují nealkoholická vína! Od jejich alko sourozenců se chutí moc neliší a to proto, že existují různé druhy výroby. Každá má jiný výsledek, takže záleží na výrobci. Mrkněte se do článku Jak se vyrábí nealko víno. Ona je totiž docela věda, aby z toho nevznikl hnusnej patok 🤢.

nealkoholické víno revine

V nabídce najdete 3 polosladké varianty VINSELEKT MICHLOVSKÝ Revine - bílé, růžové a červené. Já jsem chtěla vzít i to červený, ale já ho nenávidím a hrozně jsem se bála, že mi nebude chutnat, tak jsem radši vzala růžovku a bílé. To víte, trauma má velkou sílu 🤣. 

Oboje je mňaminka. Skoro bych ani neměla problém to vypít sama na posezení... No dobře, asi bych neměla vůbec problém. A to aniž bych pak ráno trpěla bolestí hlavy.

nealko víno michlovský

šumivé nealkoholické víno

Protože teď s kamarádkou řešíme bolavý srdíčka, chceme si ho spolu víkendu dát. Ona se trochu divila a říkala: "Nealko? A nechceš něco jiného?", ale to já jsem odmítla. Na bolístky funguje čas, ne alkohol. Ten je nikdy nezahojí, naopak je prohloubí. Což asi nikdo nechce.

perlivé nealkoholické víno

bílé a růžové nealkoholické víno

nealko víno bílé a růžové revine

Proč pít nealko víno? Abyste zbytečně nepřijímali alkohol. Aby vás ráno nebolela hlava. Abyste neměli zbytečné výčitky. Abyste mohli pít i s někým, kdo alkoholu neholduje a neměli pocit, že si nemůžete dát skleničku a on, že vás omezuje. Má to jen samé plusy. Jediné mínus je, že jsou vína polosladká, vím, že to není pro každého. Pro mě ale jo, když už víno, tak sladký.


Dejte mi vědět, jestli nealko víno znáte a jestli jste ho někdy ochutnali a co na to říkáte? A jak to máte s alkoholem vy? Pijete ho pravidelně? 


🎀Instagram🎀

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Ahoj Veru, já zatím zkoušela jen nealko Bohemia Sekt nebo případně jakousi jinou značku. No včera v RAF house měli výborné nealko bílé víno, ale vůbec nevím jaká značka. Rozhodně chápu, že někdo dá nealku přednost, já měla posledních pár let hodně ovíněných a letos už je to spíše takový vinný občasník - za jedno mám daleko méně volných víkendů čili většinou řídím a za druhé už mi větší množství vína nedělá až tak moc dobře dlouhodobě, takže jednou za měsíc max. dvakrát úplně ideální. Vloni na podzim jsme s přítelem otočili od září do prosince dobré čtyři nebo pět kartonů vína to je 30 lahví a to už mi vážně přišlo jako trochu rizikové pití.

    OdpovědětVymazat
  2. Teda nealko víno jsem nikdy nepila a ani jsem netušila, že se nějaké takové vyrábí. :) Vypadá skvěle a určitě tak i chutná. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já měla tuším nealko Bohemia Sekt a ten byl výbornej!

    OdpovědětVymazat
  4. Tyhle jsem měla a jsou moc dobré! Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  5. Nealko víno je za mě naprosto úžasný vynález, stejně jako nealko pivo! Nealko "alko" nápoje si pravidelně s kamarádkama kupujeme a opravdu nejde téměř poznat rozdíl od klasických alko vín či piv.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.