Doplnění produktů na zubní hygienu 🪥 a recenze produktů 🦷 | TIPY

7.4.24

Péče o zuby. Co k ní říct, než to, že je neuvěřitelně důležitá a bez ní vás čeká opravdu hodně nepříjemných zážitků? 

A přitom jí stačí denně věnovat dohromady cca 10 minut a spousta problémů se vyřeší... Ne každý byl k zubní hygieně veden, ale z mého pohledu to není výmluva, proč na ni kašlat. Pak se nemůžete divit, kolik vás stojí návštěvy u zubaře. Samozřejmě nepočítám genetiku, ale opravdové flákání. Ono je fuk, když si zuby vyčistíte dopoledne, důležité je, abyste se pravidelně (2x denně) zbavili plaku a nedovolili mu se dostat pod dáseň a páchat tam škody.

TrueLife SonicBrush Compact Pink sonický kartáček recenze

Samozřejmě ale článek nepíšu jako připomínku, abyste si čistili zuby, ale fakt na to dávejte bacha! Hlavně u dětí. U těch se musí zuby čistit už od prvního zoubku, ať chtějí nebo nechtějí. 

O tématu jsem psala už před 2 lety. Dozvíte se tam, jakou zásobu produktů byste měli mít a jak s nimi pracovat (očima neodborníka). JAK SE STARAT O ZUBY🦷? | NITĚ, KARTÁČKY, PASTY, ÚSTNÍ SPRCHA A JINÉ✨| TIPY

Dnes mám pro vás zase trochu jiné výrobky, konečně mám totiž sonický kartáček a jsem nadšená a moc mě baví. Navíc je za super cenu, takže vás jeho nákup tolik nezatíží. Prvně si ale ukážeme ostatní výrobky.


Crest Whitening zubní pasta

Mám ráda světlé zuby. Nemyslím si, že musí být zářivě bílé, to ani není přirozené. Každý máme sklovinu zbarvený jinak, ale určitě není normální mít zuby hooodně žlutý anebo flekatý od kafe. Proto občas používám pasty, které zuby bělí. Ačkoliv já už bych na bělení potřebovala pásky nebo jít k zubaři, protože je mám přirozeně docela pěkně světlý. Ale na nějaké to udržování je fakt něco používat a já zvolila Crest bělicí pastu s peroxidem a jedlou sodou.

Crest Whitening zubní pasta s peroxidem a jedlou sodou recenze

Ta jedlá soba mě tam osobně trochu tíží, vím, že dlouhodobé používání může narušit povrch skloviny a proto to používám opravdu jen občas. Na druhou stranu to ty zuby skoro opískuje a jsou hrozně lesklý a hladký :D. Hele, upřímně vám neřeknu, jestli něco dělá, já nejsem schopná to u sebe poznat. Ale pokud vás trápí zbarvené zuby a naopak nemáte poničenou sklovinu (kvůli té sodě), tak ji zkuste :). 

Dentální zrcátko

Šikovný pomocník, když si chcete prohlídnout pořádně zuby, je dentální zrcátko. Ideální pro kontrolu mezi návštěvami u zubaře a dentální hygienistky. Já se na zuby koukám docela často, protože jsem paranoidní :D. Opravdu doporučuju každému takové zrcátko vlastnit a občas si zuby zkontrolovat kolem dokola. Já konkrétně mám Miradent Brillant Anti-Fog White.

Miradent Brillant Anti-Fog White dentální zrcátko

Pasta na krvácení dásní a odhalené krčky

Tuhle pastu jsem kupovala mamce, protože znáte to, starší lidé mívají se zuby větší problémy. A navíc když jsou to kuřáci a na zubní hygienu nejsou tak pečliví jako mladší generace. Proto jsem sáhla po pastě GUM Paroex 0,06 % CHX. Obsahuje chlorhexidin, o kterém (a celkově pastě) píšou že: 
  1. Přispívá k ochraně proti zánětu a krvácení dásní a zajišťuje kvalitní péči uživatelům rovnátek a implantátů.
  2. Zvyšuje ochranu proti zánětu a krvácení dásní.
  3. Dlouhodobá ochrana pro dásně.
  4. Udržuje zuby zdravé a pevné.
  5. Šetrně pečuje o rovnátka a implantáty.
  6. Vitamín E působí proti buněčnému stárnutí a pečuje o zdraví dásní.
  7. Aloe vera hydratuje a zklidňuje zanícené dásně.
  8. Provitamin B5 napomáhá revitalizaci dásní a zpevňuje je.
Přemýšlela jsem, jestli pořídit tuto slabší variantu nebo silnější s 0,12 %, ale nakonec jsem sáhla po té slabší, kdyby bylo náhodou lepší začít pomalu. Bohužel recenzi vám neřeknu, já jsem to mámě dala a pak jsem se neptala. Ale přemýšlím, že jí koupím tu koncentrovanější variantu, protože si nijak hlasitě nestěžovala a snesla by jí asi bez problémů.

zubní pasta GUM Paroex 0,06 % CHX recenze

zubní pasta GUM Paroex 0,06 % CHX recenze


Pokud tedy máte problém s dásněmi, určitě se na ní mrkněte. Já jsem koukala i co se o té složce píše a našla jsem jenom samá pozitiva.

Sonický kartáček TrueLife SonicBrush Compact Pink

A jako poslední tady máme můj vysněný sonický kartáček. Tím nemyslím přímo tento konkrétní, ale spíš tu sonickou technologii. V minulosti jsem měla nějaký oscilační kartáček, ale mám radši ty sonické, jsou k dásním obvykle citlivější. A já mám občas tendenci si zuby dřít (abych je jako lépe vyčistila :D).

TrueLife SonicBrush Compact Pink sonický kartáček recenze

Kartáček testuju už docela dlouho a je super!!! Vydrží dlouho nabitý, má několik režimů a samozřejmě i časovač. Jediná škoda je, že nemá senzor tlaku. V balení dostanete 3 hlavice - Standard, Sensitive a Whiten. Každá z nich má po stranách modrá vlákna, která se časem změní a tím vás upozorní, že je čas na výměnu. Za mě perfektní, jelikož hlavice neničím a nemám tak tendenci je dostatečně často vyhazovat. 

TrueLife SonicBrush Compact sonický kartáček recenze

S kartáčkem jsem nezažila ani jeden negativní zážitek, je prostě naprosto skvělej a stojí cca 900 Kč! No není to pecka? Podle mě je. A navíc je růžovej! Co víc si přát. Možná tak takovou tu čisticí stanici, ale já ho vždy oplachuju a udržuju jako nový. Nesnáším špinavý kartáčky! Hrozně se mi to ekluje :D. 

TrueLife SonicBrush Compact sonický kartáček recenze

Kdybyste ho nechtěli hledat, je to přesně tento model. Ale mají i o trochu dražší modely, které nabízí např. 2 těla, nabíjecí skleničku nebo UV sterilizátor. Ten můj má cestovní obal a je to super. Používám ho vždy, když někam jedu, protože je lehoučký a nemusím to mít někde poházené po tašce.

TrueLife SonicBrush Compact Pink sonický kartáček recenze

TrueLife SonicBrush Compact Pink sonický kartáček

TrueLife SonicBrush Compact Pink sonický kartáček zkušenost


Tak a to je asi úplně vše. Doufám, že si z článku vezmete třeba nějakou inspiraci a když ne, tak nevadí. Hlavně odstraňujte zubní plak a choďte na prohlídky. Já tam teď nebyla asi 2 roky a musím zas jít, jinak mě bude sestřička šikanovat a strašit, že mi vypadají zuby :D.


Jak se staráte o zuby a mezizubní prostory? Jakou byste si dali známku? A používáte manuální nebo elektrický kartáček?

🎀Instagram🎀
📺Youtube📺
📱Tiktok📱

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Veru, zrovna jsem na youtube narazila na nějaké tvé reels, tak jsem si hned šla rozkliknout blog a hle... ten kartáček TRUELIFE vypadá super, já si musím taky pořídit nový, protože můj el. kartáček už nějak taky dosluhuje a pořád ho jen nabíjím...
    O té pastě na odhalené krčky jsem ještě neslyšela, ale vypadá moc dobře. My doma nejčastěji používá ELMEX, ale jsem teď mile překvapena i ze zubních past z DMka, kde mají tu svou privátní značku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Veru, ten kartáček vypadá dobře. Totožný má myslím tchán nebo švagr, každopádně někdo z osazenstva domácnosti ho má na umyvadle. Já jsem na zuby zrovna hrozný lempl - nekazí se mi, ale zánětu dásní se mi nedaří zbavit a vlastně pořádně neumím ty zuby čistit správně. Vždycky se u toho poslintán a výsledek stejně nic moc, ale snažím se to nevzdávat a najít ty správné pomůcky, abych to měla co nejsnazší. Snažím se naučit s jednosvazkovým kartáčkem, ale zatím v tom dost plavu.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.