8 otravných (ale důležitých) věcí, na které nezapomínat | TIPY

10.5.20

Ani nevím, jak mě napadlo napsat takový článek. Asi jsem moc starostlivá a ráda bych vás dokopala k tomu, abyste tyhle otravný věci prostě jednou za čas udělali. Víte co, občas člověk potřebuje dávku motivace, aby byl schopný jakékoliv akce.

Takže mám pro vás takový seznámek, který se vám líbit asi nebude. Ale nedá se nic dělat.

1. Vyměňte si kartáček
Jímá vás děs a hrůza? Nedivím se. Spousta lidí si kartáčky nemění dostatečně často. Víte, že by se to mělo dělat každé 3 měsíce? No, je to tak. Ale ani já si tak často kartáček neměním. Jenže by to chtělo aspoň dvakrát za rok, ale spíš jednou za 5 měsíců. V puse máme hrozně moc bordelu. Bakterie, viry, zbytky jídel,... Pokud míváte opary, afty nebo angíny, kouříte - peklo. Prostě je to kekel. A na kartáčku nešetřete. Pokud používáte manuální, tak určitě doporučuju Curaprox Ultrasoft 5460. Nekupujte tvrdý kartáčky, ničíte si tím dásně😡. A pokud chcete dát dárek i své milé polovičce, tak zvolte Curaprox kartáčky, které když dáte vedle sebe, vznikne srdíčko❤. Jsou boží, taky jsem je jednou bejvalému koupila a milovala je.

Curaprox kartáčky

Abych se přiznala, tak já jsem kartáčky taky moc neměnila, protože si zuby čistím poměrně šetrně a tak ho nemám rozkousanej a navíc na něj stříkám dezinfekci (což doporučuju). Ale zrovna před pár dny jsem si objednala nový Curaprox na Notinu, takže jsem začala používat novej a je to prostě cítit. Ty štětinky časem ztratí svojí funkci a už tak dobře nečistí. Btw ty kartáčky jsem si objednala zbytečně, protože mám doma ještě dva nový, takže mám doma další 3 nový😅. Ale kartáčku není nikdy dost.

2.Vyčistěte si kartáč
Holky, já nevím, jak to říct. Ale jste docela prasata😅. Já jsem snad jediná s mojí mámou, kdo má hřebeny čistý a bez vlasů. Pokud se vám vlasy mastí, tak to je dost možná tím, že je váš kartáč "přenašeč". Ta mastnota v něm se přenáší na čistý vlasy, což je... zbytečné. Váš hřeben pravidelně od vlasů, stylingových přípravků a mastnoty vyčistěte. Pokud vám to nejde, vezměte parátko a tím vlasy vytahejte. Poté hřeben umyjte. Třeba šamponem. Nechte uschnout. Hotovo. 

3.Měňte povlak na polštáři
Mastnota, pot, produkty, slinty. To všechno na povlaku máte. A to všechno si při spaní do obličeje zase vtíráte. Ale zase je dobrý, že tím krmíte roztoče a jiný broučky🤣. Takže se donuťte a každý týden dejte nový povlak. A pokud to jde, perte bez aviváže a jiných vonítek. Proč je tak důležitý ho měnit? Pokud vás trápí akné, tak ho tímhle zhoršujete. Furt do obličeje vtíráte novej a novej bordel. 

4. Umyjte štětce a make-up houbičky
Ajajaj. Otravná činnost. Já vím. Ale je to nutný. Stejně jako u povlaku si přenášíte bordel zpět na obličej. A je to dokola a dokola. Týdně vás k tomu asi nedonutím, ale co jednou za 14 dní? Nebo aspoň 1x za měsíc. To už v pohodě dáte. Stačí použít šampon nebo mýdlo na ruce a do štětce nebo houbičky ho pořádně vetřít. Chvilku počkat, aby se ten bordel rozpustil, a pak to vymýt. A znova. Až bude štěteč čistý. U houbičky děláte v podstatě to samé, ale nepředpokládejte, že ji umyjete na 100 %. To prostě není dosažitelný cíl🤣.

Štětec na make-up

5. Dezinfikujte 
Tohle už jste asi v poslední době četli xkrát, ale bylo to důležitý před koronavirem, i teď a bude i po. Já to praktikuju v podstatě furt, je mi jedno, kde co lítá😁. Co všechno dezinfikovat? Telefon, myš u počítače, klávesnici, klíče, sluchátka. To si myslím, že je takový základ. Pokud chcete, můžete i peněženku a kovový mince. Je to super v chřipkové epidemii, kdy všichni chrlají a málo si myjí ruce. Edit: Jedna slečna se ptala, proč dezinfikovat myš. Je to kvůli tomu, že když si chrchláte do ruky, tak to pak na myš přenesete. A navíc na myši zůstavá pot a různá špína z rukou. 

Dezinfekce a myš k počítači na bílém tácu

6. Zálohujte na externí disk
Fotíte, píšete, děláte práce do školy? A ukládáte pravidelně vaše soubory na externí disk? Spíš asi ne. Ale rozhodně to doporučuju. Počítač se vám může rozsypat kdykoliv. Chyba v systému, vir, vaše vlastní chyba, díky tomu všemu můžete přijít o důležité soubory. A věřte, že byste toho hrozně moc litovali. Není nic lehčího, než každý týden zálohovat svá data na disk nebo flashku. Jednou si za to můžete fakt hodně děkovat. Pokud nechcete investovat, ukládejte si to pod heslem na uložto, nebo si to posílejte na e-mail. Všechno se počítá. Ke smazaným datům se občas dá dostat, ale je to náročný jak finančně, tak prakticky. 

7. Vyházejte roztrhaný ponožky
O tom bych mohla povídat dlouhé hodiny. Proč? Protože mé palce jsou agresivní neotesánci, kteří sežerou špičku ponožky raz dva. Ale přiznejme si, děravý ponožky jsou fakt hnusný. Vypadáte trochu jako retard. Nebo aspoň já se tak cítím, když náhodou vyndam nohu a mam v ponožkách díry. Proberte si košík s ponožkami a vyházejte hnusný kusy. A kalhotky taky. Pokud jsou onošený, vytahaný a nenosíte je, šup s tím do koše. Pak si kupte nový. 

Ponožky a pantofle

8. Zaměřte se na chodidla
Už jsem otravná, že? Nebojte, ono to někdy skončí 😁. Začíná období, kdy se nosí otevřené boty. To znamená, že všichni uvidí, jak moc se o svě nožky (ne)staráte. A já si myslím, že nechcete, aby vaše paty byly rozpraskaný, lak na nahtech oprýskaný a nárty vysušený. Zkuste se každý týden o nohy postarat. Nemusí to být zdlouhavý proces. Dají se koupit i různé masky na nohy😲! Základní péče je: pemza, peeling (doporučuju solný peeling), krém a na to ponožky. Pokud je na ponožky vedro, nechte nohy volně "uschnout". Krém se musí do kůže vpít. Nesmíte to utřít do koberce nebo pantoflí. Ideální je si nohy namazat u filmu nebo seriálu (mé oblíbené Netflix seriály najdete zde). Nebo při čtení knih. Péče o vzhled a oblíbená aktivita? Dokonalé! Co se týká laku, zvolte průhledný nebo jemně zbarvený. Když trochu sleze, nebude to tak strašně moc obvious. Já můžu doporučit gellak, který vydrží několik týdnů. 

9. a 10. jsem chtěla vymyslet, ale asi už mě nic nenapadlo. Jediný, co mi přišlo na mysl, bylo kontrolovat dobu trvanlivosti u jídla a kosmetiky nebo vyházet nenošený oblečení. Jenže to mi přijde takový jasný😅. Napadají vás nějaké aktivity, které je dobré dělat pravidelně? Když mi je napíšete, tak je moc ráda přidám na seznam.

No to bude asi vše. Co vy? Jak moc se zaměřujete na tyhle otravný aktivity? Jste pečlivky? Nebo naopak? A půjdete něco z toho udělat? Přeju krásný den všem🤞🧘‍♂️.

You Might Also Like

25 komentářů

  1. Ty kráso :D Tak já jsem si o sobě myslela, že pečlivka jsem, ale tady jsem se přesvědčila o omylu :D Nejhorší jsou u mě právě kartáčky a štětce s houbičkama :D To si radši houbičku koupím novou :D Až tak líná jsem :D Povlak měním, akorát nesnesu, když nevoní právě nějakým máchadlem :D Péči o chodidla nesnáším, jelikož je to zdlouhavý, ale zároveň miluju ten pocit po tom :D Ale dělám to každý týden, mažu denně před spaním, tak snad mám plusový body :D Roztrhaný ponožky letí do koše okamžitě, a co mě dost zarazilo je fakt, že si někdo nečiští kartáč? To je vodporný :D Dokonalej článek :D <3

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, jakože víš co. Každý má tu hranici pečlivosti někde jinde a já to naprosto chápu. Ale špinavý kartáč na vlasy a rozkousanej kartáček na zuby, to moc nedávám no, to radši dvě roztrhaný ponožky🤣.

      A náhodou jsi šikovný, takže plusové bodíky určitě máš, haha❤

      Vymazat
  2. No tak tohle je super nápad na článek! :D Kartáček měním, hřeben myju i šamponem, půjdu to hned udělat, štětce myju taky dost často, ponožky vyhazuji a zálohování na externí disk dost flákám a nesnáším to! :D ale měla bych to okamžitě udělat...:D

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi dobrá náhodou, aspoň na sebe můžeš být pyšná, já jsem třeba mentál a občas ty roztrhaný ponožky mám. Hrůza, ale oni se trhají tak moc🤣! Takže je třeba 3x zašívám... No děs.

      Jinak věřím, že zálohu brzy uděláš :D!

      Vymazat
  3. Zajíamvé typy. :) Kartáček jsem si zrovna nedávno koupila nový a hřeben taky čistím pravidelně. :-D Externí disk je super věc, jen já si teď musela pořídit nový. Můj původní z ničeho nic přestal fungovat a přišla jsem o všechna data, která už bohužel zachránit nešla... Takže určitě doporučuji alespoň dvakrát zálohu těch skutečně důležitých věcí. :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo dvojitá záloha je důležitá. Já jsem si řikala, že to člověk má třeba na pc a na externím disku, nebo na e-mailu. Ale máš pravdu, ani ty disky nejsou zárukou toho, že to nikdy neztratíš 😓.

      Vymazat
  4. Ani to nevnímam ako otravné aktivity. Tá kefka - no ona aj sama dá do 3 mesiacov o sebe vedieť, že už treba novu, lebo už je opotrebovana a aj tak vyzerá - takže mením.
    Hreben čistim pravidelne od vlasov, aj ho umyjem šamponom. Štetce tiež, ale kedže štetce používam málo, tak ich tolko nemusim čistit.
    Dezinfikujem tiež, akurát čo nerobim je výmena obliečok každý týžden - to sa mi fakt nechce...
    A ten externý disk - no uff, chystám sa k tomu už 100 rokov a stále to odkladam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, že to tak nevnímáš. Ale věřím, že někteří lidé určitě. jo :D. Aspoň třeba já s těma ponožkama nebo štětcema.

      S tím povlakem to chápu. Ono pokud ti to nedělá nic s pletí, tak je to v pořádku, ale někdo komu se pleť mastí a má akné, by to měl dělat určitě pravidelně :).

      Jojo zálohy... otrávná činnost. Chápu :D

      Vymazat
  5. Skvělý nápad na článek. Hlavně s tím 6 bodem souhlasím. Už jsem na to párkrát doplatila a většinou ztráta fotek zamrzí. Jinak díravé ponožky mě pobavily. Taky je hned vyhazuju. Vypadá to strašně. :-)
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)!

      Bohužel se to stává no a dokáže to fakt zabolet, když jsou to věci, ke kterým máš vztah nebo je potřebuješ :(.

      A jo, vypadá to otřesně. Párkrát jsem už byla člověk s děravejma ponožkama...😅 A je to fakt trapný.

      Vymazat
  6. Asi úplně nechápu, proč by člověk měl čistit počítačovou myš? Tu přece nenosím venku a doma mám umyté ruce. Obecně jsem s tím desinfikováním taková... jako jo, dává to smysl, mělo by se to dělat, ale nesmí se to přehánět. Jednak jsem na to možná moc líná, ale hlavně tak lidstvo žilo celkem dlouho a i já jsem se svým lajdáckým přístupem za celý svůj život nebyla nikdy moc nemocná. :D
    Ale to s tím hřebenem je dobrý nápad - myslím umýt ho šamponem. Já většinou prostě jen vyndavám vlasy.

    Zajímavé tipy a fajn článek, i když opravdu to místy bylo trochu otravné. :D :D (Nic ve zlém! :D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Protože si kašleš do ruky, nebo si tam patláš pot nebo zbytky jídla, pokud jíš u pc. Což dělá hodně lidí😁. Takže kvůli tomu.

      A určitě ne přehánět, lidé pak ztrácejí imunitu. Ale to neznamená, že má člověk žít jako prase😁... Každý ať si dělá, co potřebuje, já mam myš a klávesnici ráda čistou :).

      Jojo, na hřebenu se usazuje mastnota a lupy, tak je dobrý ho občas umýt :).

      Já vím a chápu. A zle to neberu😁.

      Vymazat
    2. Zkus někdy vzít nějaký tenoučký předmět a z mezírek a kolem kolečka vytahat všechen ten bordel, to uvidíš,co se ti tam může usazovat, jestli ji nikdy nečistíš :D

      Vymazat
  7. Na kartáč na vlasy si dávám vždy pozor. Ať je hezky čistý. :D Stejně tak kartáček na zuby. I když to není jednou za tři měsíce, ale snažím se, aby to bylo minimálně 2x za rok. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaa čistý kartáč na vlasy. To mám moc ráda :D! Jojo, člověk by ten kartáček fakt měl měnit. Nejsou ani tak drahý :).

      Vymazat
  8. Konečne o tom niekto povedal nahlas :D No, kefu na vlasy čistím stále, je mi nechutne ak je čo i len jeden vlas medzi štetinkami. Posteľné mením každý týždeň, obliečku na vankúši každé tri dni, pretože sa mi častejšie vyhádzala pleť. :) A tie kefky od Curaproxu sú úplná láska.

    Viki z blogu BarsVee🌸 - BarsVee na Instagrame🌸

    OdpovědětVymazat
  9. Tak toto je skvelý druh článku. Musím sa priznať, že hlavne v tých štetcoch to trochu zanedbávam, ale musím si na to dávať väčší pozor. Vážne skvelý článok
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
  10. S těmi kartáčky souhlasím a nějak se to stále snažím marně vysvětlit příteli, že i když zázrakem jeho kartáček vypadá i po pár měsících netčeně, tak je fakt třeba vyměnit. XD

    OdpovědětVymazat
  11. S výměnou kartáčků jsem hrozná .. vždycky je mám rychle vykotlané a už jsme si na to dost zvykla, takže často musí přijít mamka a říct mi, ať už ho proboha vyhodím. :D :D
    Na čištění štětců se chystám tenhle víkend, koupila jsem si na to konečně takovou tu čistící silikonovou rukavice, tak se těším! Není nad to dělat makeup čistými štětci :D ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Dělám z toho tak polovinu věcí :D Povlak si měním jednou za 14 dní společně i s peřinou, v létě pak častěji :D
    Přiznám se, že věci okolo sebe desinfekcí nestříkám, ale často ji používám na ruce, to se taky trochu počítá ne? :D

    OdpovědětVymazat
  13. Super článok! Ja by som sa mohla jednoznačne zlepšiť v častejšom menení posteľných obliečok. Strašne túto činnosť nemám rada, preto sa mi do toho nikdy nechce každý týždeň... :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  14. Čištění štětců od make-upu je pro mě neustálý boj! Stále si to připomínám, ale zároveň oddaluji a je to pro mě hrozně otravná činnost. :D Ostatně i s dalšími body, které zmiňuješ rozhodně souhlasím!

    OdpovědětVymazat
  15. Musím říct, že vše vlastně pravidelně dodržuji, nedělá mi to problém a už si ani neuvědomuji, že by se to "mělo" dodržovat :D
    Doma třeba každý pátek hezky před víkendem děláme úklid celého domu, každý večer než jdu spát uklidím kuchyň a nádobí, abych vstávala do uklizena, atd.
    A povlečení si většinou peru každý týden, miluju usínat v čerstvě povlečeném ale třebaže mám ráda voňavé, nepoužíváme doma máchadlo, je to hromada zbytečné chemie. Voní i bez toho :)
    Naopak hned nevyhazuji vše, co je za datem spotřeby. Prostě logicky usoudím, zda je věc zkažená a vyhodím ji ale pokud není, použiji ji. Naopak když je něco zkažené dřív nebo má náznak plísně, vyhazuji i dřív :)

    OdpovědětVymazat
  16. Tohle je tak skvělý článek! :D
    S kartáčkem u mě není žádný problém, co 2 měsíce ho měním, protože se vždycky těším na nový. Kartáčky Curaprox jsou prostě láska. Baví mě ty kombinace barev, troufám si říct, že jsem ještě neměla 2 stejné kartáčky :D

    https://blogsvelkymb.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  17. Ha, ty ponožky už fakt musím udělat, protože ačkoliv jsou roztrhané...vyhodí je někdo? Jasně, že ne :-D A na výměnu kartáčku mám takovou super samolepku do diáře. :-)

    https://pridesoul.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.