Supr kanály, které ti pomůžou nastartovat kreativní kariéru | TIP

18.7.18

Napadlo vás někdy, že není nutný sedět celej život v kanclu na zadku? Znáte slova jako digitální nomád, práce na volné noze, volnonožci, freelanceři, tvůrci obsahu, copíci,...? Něco vám zabliklo v hlavě? Je to pravděpodobné. Možná pravděpodobnější než, že jste spokojení, když děláte tu useless práci, co vám zadal šéf. Nechci samozřejmě někomu vkládat slova do úst. Já jen píšu ze své zkušenosti. Práce v kanclu s obyč prací může (ale nemusí!) bejt pěkná pruda.

Máte rádi psaní? Už na základce jste rádi kreslili po sešitu? Nebo možná jste vymýšleli básničky. A co písemný práce nebo krátký eseje? Asi vás štvalo psát na debilní téma, ale dost možná jste i tak pociťovali trochu radost. Nebo jste se vždy zajímali o webovky? Upravovali fotky? Spravovali svůj instagram? Rozumíte například reklamám a víte, co dokáže zapůsobit?

Možná už jste to zapomněli. Ale zkuste si to z hlavy vyšťourat. Třeba máte dokonce podnikatelský nápad? Pokud jste teprve na začátku, tak se určitě podívejte na můj článek o podcastech. Tam nasajete tu chuť pracovat na sebe nebo v kreativním oboru.

Tip číslo 1!
Protože jsem projekty nazývané oficiálně jako podcasty zmiňovala v tomto článku, tak vám sem hodím úplně první youtube kanál, který se sice nenazývá podcast, ale rozhovory jsou tam parádní.

Kanál Na volné noze dělá rozhovory už tři roky. To je docela doba, co? No jo, taky díky tomu máte na výběr mezi obrovským spektrem lidí a oborů. Zajímá vás práce grafika? Nebo společenské eventy? A co třeba copywriting?  Jojo, skoro žádné omezení a to je paráda.


Jak mě tento kanál ovlivnil? Byl to první kanál na téma Volné nohy, který jsem našla. Ani nevím jak, ale prostě mi to v práci nabídlo nějaké video a já? Já jsem si jen řekla "Aha, tak jo, zkusím to...". 
A?
Otevřely se mi naprosto...nové dveře. Prvně jsem na ně jen nesměle klepala, ale teď už je rozrážím jako pravá drsňačka. Jsem druhá Sandra Bullock ze Slečna drsňák. A vděčím tomu tomuto kanálu. Otevřel mi oči. Blbý je, že mi silně znechutil práci v kanclu. Dobrý, kdybych tam nemakala. Ale já tam tak nějak makám:D. Blbý.

To obrovský množství lidí a jejich příběhů. Nestydí se ani mluvit o penězích, což mě překvapilo.  A je mi to vlastně dost sympatický. Na nic si nehrajou, jen znají svojí cenou. Už nemakají za 16k hrubýho. Což neshazuju a ani nemůžu. Nejsem blbá. Vím, jak trh funguje.
Prostě to musíte zčeknout. Rozhovory jsou kratší tudíž jsou i pro ty, co hodinu nevydrží (podcasty jsou okolo hoďky).  Pokud máte krizi, tak doporučuju. Bude se vám u toho dobře pracovat a možná i vy budete chtít víc. Víc života, víc možností.


Tip číslo 2!
Taaak a jsme u dalšího kanálu. Začnu tím novějším. Je to ještě kanál v plenkách, ale zdá se mi, že už si dokáže občas dojít na nočník.
Dva.
Kluci.
Dva kluci.
Jedna idea.
Dva kluci, kteří si ukrajují ze svého frítajmu a dělí se o svoje zkušenosti. Zadarmo. Prostě je to baví. Já, ale doufám, že jim jednou bude youtube vydělávat, protože tohle je obsah, který má být slušně placený. Ne stupidní challenge. Ne pranky. Jo dobrý, občas jsou vtipný, ale...
Ale upřímně. Funny věci nejsou všechno. Někdy je lepší se něco naučit.
Aspoň tak to mám já a proto vám přináším Kreativní kreatury. Název je docela přesný. Pro starší generaci jsou občas lidé tvořící obsah zvláštní. Vydělávat si psaním? Kreslením? Tvořením? ONO TO ALE JDE! A docela dobře.
Potřebujete tipy do začátku? Už máte vymyšlený obor, který vás zajímá a chcete se posunout dopředu a začít vydělávat love? Je mi jasný, že jo. Kdo ne, že jo. Tento kanál vám předá spoustu cenných informací, doporučuju si je zapisovat během sledování.

Jak mě tento kanál ovlivnil? Tipy, triky a zkušenosti. Vím celkem prd o cenotvorbě. Nebo o tom, jak si organizovat čas. A jak si vlastně najít klienty? Jak si je udržet? Brand. Vzdělání. Je vlastně nutné? Všechno na jednom místě s dvěma kluky, kteří už ví, jak to chodí. Prošli si bahníčkem a vás se snaží ochránit. Staví vám žebříky a mosty.
Navíc jsou kluci hrozně sympatický. Jejich reakce na moje komentáře jsou prostě kouzelný:D! Pro mě.



Tip číslo 3!
Funny týpek. Má to na háku. Ale i tak vám předá spoustu obsahu.
To je Filip z kanálu ZeptejSeFilipa. Tento kanál je více zaměřený na podnikatele a na rozjezd jejich projektů. Jak se zviditelnit? Jak být profesionál? Jaké nejčastější chyby děláte?

Pracovní pohovory. Kauzy. Analýzy. Metody.

Filip je trochu větší vtipálek než kluci z Kreativních Kreatur. Já osobně můžu oboje, protože sama jsem v duši klidná a soustředěná jako kluci, ale miluju pohodu jako Filip. Kombinace těchto kanálů je pro mě ideální.

Filipův kanál však už není žádné mimino. Má na kanálu veeeelké množství (354 videí!) různého obsahu. Minule jsem třeba koukala na video, kde rozebíral MikeJePán. Jestli chcete znát můj názor, tak vám ráda prozradím, že Mikeův obsah by podle mě mohl klidně být hvězdou na kanálu CaryMaryFucka. Kdo zná, tak ví, jaký obsah tam je.

Jak mě kanál ovlivnil? Abych byla upřímná, tak zatím nijak extra. Shlédla jsem pár videí, ale zatím nebyl úplně čas propátrat vše, co Filip nahrál. Ale je mi jasný, že jak začnu, tak budu mít dost materiálu k založení do šuplíčku Tipy v mozku. 

Dneska to byl článek trochu delší, ale doufám, že se na to nevyprdnete a na kanály se podíváte. Jak říkají všichni na volné noze "Jděte si za svými sny. Vždycky to nějak jde. Někdy pomalu, někdy rychleji, ale jde to."

Znáte kanály? Podíváte se?
Pac a pusu♥.

Klíčová slova: youtube kanály, kanály marketing, kreativní kanály, kreativni kanaly, kreativni marketing

You Might Also Like

3 komentářů

  1. supr tipy, Na volný noze znám a obecně podobný tipy videí poslední dobou sleduju fakt často :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  2. MP, na volné noze i kreativní kreatury znám a ráda je sleduju. :) Co se týká Filipa, tak nevím, není to asi úplně můj šálek kávy, ale je to příjemnej chlap, jen kolikrát zdlouhavý - třeba sleduje horor a komentuje ho... Mám ráda off-line akce, kde se něco naučím i seznámím zároveň :) Krásné léto, Iva

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.