Co zrovna čtu? | KNIHY

13.1.20

Ahoj :). Poslední dva měsíce roku 2019 jsem čtení flákala. Ale až nějak moc... brutálně. Měsíc prosinec byl extra takovej... na čtení chudej. A to je smutný, když čtení miluju, ne?

Já si myslím, že jo. Možná to je tím, že jsem řešila od listopadu dost nepříjemný situace a tak můj mozek nechtěl vyvíjet aktivitu na skládání písmenek do vět a příběhů. Ale snažím se být #backontrack.

Čtení mi přináší radost a klid, tak se do toho musím zase opřít! 
Názvy jsou proklikávací.


František Kotleta

Kotleta je můj oblíbený spisovatel. Jde rychle na věc, používá sprostý slova, nespisovnou mluvu a píše poměrně zajímavý zápletky. Každému rozhodně nesedne, ale já jsem spoko. V minulosti jsem četla Kulhánka, jenže on už nepíše a já přelouskala skoro každou knihu. Ale zase se k němu chci vrátit. Kotleta je Kulhánkovi hodně podobný. Ani nechci říct, že Kotletu považuju za náhradu, protože je to fakt super spisovatel, takže by to byla trochu urážka. 

Co o té knize říct... Je plná zbraní, erotiky, nadávek, akce, nadpřirozena, takže žádná nuda. Pro slečinky to asi není, ale pro správný holky je to ideální četba, kterou může číst i jejich partner 😀. Příběh začíná jako předávka diamantů a skončí masakrem od neznáme party. Navíc je ta parta až nepříjemně neporazitelná. Vypadá to, že jsou extrémně odolní a rychle se uzdravují. Co to je? Kdo to je?

Stephen King

Znáte The Shining/Osvícení? Tak tohle je pokračování. King je sázka na jistotu. Pár knih nemusím, ale jinak ho MI-LU-JU!

Doktor spánek je o dospělém Danu Torrancovi. Se svým "darem", který se pro něj stal spíše prokletím, se nevyrovnal. Začal brutálně chlastat, prohánět ženský, ničit si zdraví. Sem tam nějakej ten kokain... Pak ho osud zavede na místo, které mu pomůže vyrovnat se s jeho závislostí. Žije si takový obyčejný život, když ho jednou někdo kontaktuje způsobem, který není "normální". Ta osoba zaručeně použila osvícení, což Dana dost překvapilo. 

Na jiném místě, v jiném státě, jde kluk podél cesty a potká cizího muže, který mu nabízí odvoz. Z nějakého důvodu přijímá a za pár chvilek toho lituje. Trpí, krvácí, upouští "páru". A je po smrti. Jeho úmrtí však nakrmilo spoustu osob. Asi je vám jasné, že osoba, která kontaktovala Dana není obyčejná. Abra toho umí víc, než se zdá. A nakonec bude důležitou postavou, která vše rozhodne.

Proč jsem si tuhle knihu vybrala? Protože přišel Doktor spánek zrovna do kin a já ho chci vidět.

Jack Heath

Ještě jsem tuhle knihu nezačala číst, ale chtěla jsem zkusit nějakou detektivní či kriminální knihu, tak mi padlo oko zrovna na Mrchožrouta

Kniha má být ideální pro milovníky Dextera, což jsem jáááá! Sice jsem seriál nedokoukala, ale zvráceným způsobem se mi moc líbil. Ale to asi skoro každému, že? 

Kniha je o chlapci, který se ztratí. Nikdo neví, co s tím a tak povolají Timothy Blakea. Je to konzultant FBI. Ale normální rozhodně není. Za každou zachráněnou osobu ukončí život někoho jiného. Pravděpodobně ho sežere, protože píšou "za každý život, který zachrání, jeden vezme, aby ukojil hlad, který jen tak tak drží na uzdě.", ale to si nejsem jistá. Timothy je většinou velmi dobrý a případ rozlouskne během chvilky, jenže v tomhle případě je to jinak. Únosce zdá se být velmi inteligentní a tak začíná souboj "nemocných" mozků.


A to je zatím vše, co teďka čtu. Většinou čtu více knih najednou, protože mě baví přeskakovat z jednoho příběhu do druhého. Když jsou některé části knih nudnější, tak sáhnu po napětí v jiné a tak dále 🙂.

A co vy? Co čtete? A čtete víc knih najednou, nebo vám stačí jedna? Koukáte prvně na film, nebo začínáte knihou? Zaujala vás některá z knih? Znáte je? Ráda si přečtu vaše komentáře, tak se klidně rozepište.

Pa, Verča

You Might Also Like

41 komentářů

  1. Momentálně čtu Loutkové divadlo a nemůžu se od toho odtrhnout! Jinak díky za tipy, knížky vypadají skvěle. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooh, díky za tip. Na tu se podívám, protože se mi hrozně líbí, že se spojí dva otrávení detektivové (no dobře, jeden je analytik😀). Paráda! Mrknu na ní a seženu si ji.

      Vymazat
  2. Tieto knihy nie sú tak celkom moja šálka kávy, keďže mám radšej romantiku, ale keď sa niekdy rozhodnem, že vyskúšam čítať nejaký iný žáner určite by som siahla po detektívke! ;) Ďakujem za inšpiráciu a prajem Ti krásny deň. ♥

    Blog of Sunflower ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zase moc nejsem na tu romantiku. Ale líbila se mi kniha Než jsem tě poznala (a třetí díl). To bylo moc hezký. Já jsem spíš na takový "drsnější příběhy". Já tobě taky, Anni🌸

      Vymazat
  3. Mě tedy zaujala hlavně ta první :) nic takovýho "sprostýho" jsem ještě kupodivu nečetla, což je zvláštní, protože já sama jsem sprostá víc než dost :/ :D :D tak díky za tip! :)
    Já teď aktuálně nic nečtu, jelikož mi došly knížky v tištěné podobě a čtečku jsem nechala doma, kam ale jedu na víkend, tak už se těším, až si ji vyzvednu a vrhnu se do toho! Je to příjemná změna po čučení do učiva, když je to zkouškové :D
    Jinak já tedy rozhodně čtu vždy jenom jednu knihu. A pokud se u toho vrhnu do nějaké další, tak je to známka nudnosti té první a taky toho, že už ji pravděpodobně nikdy nedočtu. Většinou neřeším, jestli si první přečtu knihu nebo se podívám na film. Zkrátka beru to, na co narazím jako první :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hahahah, virtuální placák ty jeden sprosťáku😀! Kotletu si určitě přečti.

      No to je teda mrzutý, to je nepříjemný si jí nechat někde pryč a nemít ani papírovou 🙁.

      Faakt? Ty jo, je pravda, že hodně často čtu, že lidi to jako já moc nemají no:DD. Já dokážu číst i 7 knih najednou, stejně jako mít rozkoukaný seriály😂.

      Já ráda koukám prvně na film, ale někdy zase sáhnu po knize. Mám to asi taky kdy jak.

      Díky za komentář :)!

      Vymazat
  4. Já jsem akorát dočetla cestopisnou věc 151 dní pacifickou Hřebenovkou, inspirativní příběh. Čeká na mě v posteli Boží hrob od Krystoffa a v knihovně Zaklínač. Achjo, kdy já se k tomu dostanu? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nemůžu ani dočíst Nikdynoc, takže k Božímu hrobu se snad nikdy nedostanu😭.

      Zaklínač teď letí, tak šup šup :D

      Vymazat
  5. Já tedy Kinga moc nemusím, líbila se mi jen Carrie.. ale tohle bych si i ráda přečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyy jo, nemusíš jo? To je zajímavý. Ale nedávno mi někdo taky psal, že King nic moc. Já na Kinga nedám dopustit. A zrovna Carrie je jeho prvotina, pokud se nepletu :)

      Vymazat
  6. Hneď prvý autor mi podľa tvojho opisu trošku pripomína Ch. Bukowského, ktorého úplne zbožňujem, takže určite sa mrknem aj na jeho knižky :) Žiadnu spomínanú som nečítala, ja mám doma práve rozčítaných viacero, najviac sa mi momentálne páčia: Najkrajšia žena v meste (Ch. Bukowski), Sova (S. Bjork) a Moje milá smrti (V. Hurdová)...Inak si brúsim zuby na Lolitu, tú si chcem prečítať už veeľmi dlho :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bukowski v mém srdci osidluje poměrně velký prostor. Je boží, toho mam fakt ráda. Je to starý hnusný prase, ale dost mě baví :D. Jsi šikovná, že ho čteš😀! Je to trochu drsňárna, totiž.

      Na ty knihy určitě mrknu, moc díky :).

      Jinak Lolita, no nevim. Mně to drásalo nervy asi, ale chápu, že se to lidem líbí :D.

      Vymazat
  7. Mrchožrouta bych si ráda přečetla. Ale teď momentálně mám rozečtený Tanec s draky a Xenocidu, kterou mám jen na cesty. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože GOT miluju od první série do poslední, tak jsem nedokázala přečíst ani jednu knihu. Některé scény jsou hrozně utahaný :(. Ale není to jako špatný, ale mně to trochu nudilo :(. Možná bych tomu měla dát šanci, tak uvidíme.

      Xenocidu neznám, mrknu. Díky :D!

      Vymazat
  8. Já jsem asi pravý opak :D vždy čtu jen jednu knihu a až pak sahám pro další, nerada linku přerušuji něčím úplně jiným. Čtu spíš současné romány, dramata, vztahové peripetie (ale romanťárny moc ne), které jsou psány spisovně a většinou to nejsou moc akční knížky. Teď čtu Osamělost prvočísel, která je právě taková pomalá sonda do duší dvou hlavních hrdinů, kteří nejsou zrovna šťastní ve svém životě. Proto by mě fakt zajímalo, jak by se mi třeba ten Kotleta líbil. Je to naprosto mimo můj obvyklý výběr, ale právě proto mě to zaujalo. :D Že bych si rozšířila obzory?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak ale to je stejně zajímavý. Jsme každá úplně jiná. Ale je pravda, že občas si taky ráda rozšiřuju obzory. A někdy to vyjde a někdy ne :D.

      Ta kniha mě docela zaujala, asi se na to mrknu. Ačkoliv hodnocení "Koncentrovaná deprese. Pocit hnusu." mě trochu děsí 😂. Ale tak Kdo chytá v žitě taky není moc pozitivní a přitom mě bavilo :)!

      Kotletu určitě zkus. Kdyžtak to prostě odložíš :D

      Vymazat
  9. Vždy som zvykla čítať len jednu knihu naraz, ale od minulého roka mám často rozčítané aj 3 naraz alebo minimálne 2 určite. Od Kinga som v lete čítala The Shining a veeeľmi sa mi to páčilo! Na jeseň som sa potom pustila do "It", ale to som niekde v 3/4 vzdala, nemalo to nejako konca. :D Ja som dnes začala čítať Vraždu v Orient Expresse, nikdy predtým som A. Christie nečítala, tak som zvedavá, lebo recenzie to má výborné :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo The Shining je super, určitě zkus i toho Doktora Spánka :). IT je trochu extrém, ale já to milovala! Četla jsem to několik měsíců a hrozně nerada jsem to dočetla :(. Jo Vražda v OE bude určitě dobrá, věřim tomu.

      Vymazat
  10. Príbehy vyzerajú skvele, uži si čítanie :-) Ono niekedy sa stáva, že sa človek k čítaniu skrátka nedostane. Ja mám napríklad tento mesiac skúškové, takže som čítanie beletrie vymenila za poznámky a odbornú literatúru. Nie, že by to bola dobrá náhrada, ale čo sa dá robiť :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji :)! Jasný, tak zkouškový má přednost, s tím se nedá nic dělat. Já držím palce ať se zkoušky vydaří.

      Vymazat
  11. Zaujimave tipy na knihy :-) Ja práve čitam Priputajte sa prosim - je to kniha o vztahoch a naozaj velmi zaujimava.. Už ma tam prekvapilo pár faktov :-)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oooh, na to mrknu, nic mi to asi neřiká. Moc díky za tip :)!

      Vymazat
  12. Mrchožrout má super název :D ale bála bych se, aby to celé pak nebyla obyčejná průměrná knížka, která toho hodně slibuje, ale pak je prostě i špatně napsaná (jako většina dnes vyhajpovaných knížek, co si budem:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudem si nic, protože je to pravda! Vyhajpovaný knihy odsunuju do pozadí, protože mě to čast dost zklame. Třeba Třeštíková, hahah, hrůza!!

      Ale zatím je Mrchožrout dobrej :)

      Vymazat
  13. Pěkné tipy :) Nečetla jsem ani jednu, ale zaujaly mě Mrchožrout, už jen kvůli názvu, a King, což je sázka na jistotu :) Jinak taky mám většinou rozečteno více knih a střídám to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo Mrchožrout je dobrej, jsem teda na začátku, ale už se to začíná rozjíždět a odhalovat růžná tajemství a tak. Doufám, že to bude mít dobrej průběh a konec.

      Vymazat
  14. Já čtu hlavně když mám prázdniny od školy, během semestrů to nestíhám. Často čtu knížku na popud filmu a když čtu knížku první a zjistím, že je i film, tak to taky zkouknu pro porovnání. Z loňkých knížek mám nejradši Já Simon a Pět kroků od sebe, i když nevím, zda tento žánr by Ti vyhovoval :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heleď zrovna tyhle knihy bych si klidně ráda přečetla. U Pět kroku od sebe jsem se bála, že to bude nějaká motivační kniha, ale působí to spíš dost zajímavě. Připomíná mi to jeden film, kde takový mladá krásná černoška musela bejt zavřená jenom doma. A Já, Simon bych chtěla vidět jako seroš :).

      Vymazat
  15. Ke knihám nevím, co bych ti napsala. V poslední době knihy moc nečtu, raději si lehnu, zhasnu světlo a podívám se na film. V posteli mám čas až na večer a za celý den jsem tak unavená, že na světlo už příliš chuť nemám a o víkendu jsem zase ráda, že něco dělám na blogu, či se podívám na nějaké to video na YouTube. Často jsem četla, když jsme jezdili na ryby. Doufám, že z jarem, či spíš s létem bude víc času a chuti a třeba i já na rybách s knihou v ruce. Tam byl na to alespoň klid a chuť.

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to chápu, někdy to na knihy prostě není no. Jak říkám, občas mám taky odmlky. A to je úplně ok. Někoho ani číst nebaví, takže proč se nutit. A čtení na rybách by mohl být super start ke čtení! Chtělo by to nějakou hodně napínavou knihu, abys u toho ani nedýchala! To se při rybaření hodí :D

      Vymazat
  16. Já mám teď období romanťáren nebo takových těch skutečných příběhů. Pak mě ale zase chytne chuť na tajemno a detektivky, takže tak :D.

    TheWayByA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejej, tak na to já úplně moc nejsem :D. Romanťárny moc nejsou můj šálek kávy, ale zase chápu, proč pro ostatní ano. Ono je to hezký si vlézt do příjemného příběhu a unášet se na křídlech lásky :D. Já tohle období ještě nenašla a asi ani nenajdu😂

      Vymazat
  17. Stephena Kinga naprosto miluju :) Zrovna od něj čtu The Shining, The Firestarter a Pet Semetary už podruhé, jelikož jsem si Kinga zvolila k bakalářské práci :D Doktor Spánek je skvělá kniha, ale osobně se filmovým zpracováním jeho děl vyhýbám, protože se mi osobně nelíbí, prostě jsem fanda těch knížek :D Další zmíněné knihy neznám, ale zní zajímavě! :)
    Natt (www.nattalk.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak to já mám ráda jejich zpracování. Až na Osvícení, to Kubrick dělal podle sebe a trochu nasral samotného Kinga. A mě to sralo, protože si s postavama dělal, co chtěl. Ale jinak se mi ta zpracování spíš líbí. Ale to je možná tím, že si to hodně přeju😅.

      Žhářku jsem nečetla ty jo, asi bych měla začít. Zní to docela dobře totiž. Díky za tip. Jinak Řbitov taky miluju💖.

      Vymazat
  18. Já jsem loňský rok začala hezky a hned zkraje přečetla knih několik, ale postupně to upadalo, prostě nebyl čas. Letos bych jich určitě chtěla stihnout tolik, že už teď vím, že to nestihnu, ale nevadí, stejně se budu snažit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jooo, ale to se nedá nic dělat. Každý máme obodobí knižního sucha😁. Hlavní je se k tomu zase dostat! :D

      Vymazat
  19. od Kinga jsem zkoušela kdysi číst To, ale nějak mě to nechytlo :) každopádně teď čtu Dějiny světla od Jana Němce (o fotografovi Františku Drtikolovi) a je to supr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, ono TO je taková kniha, která každého neoslní. Člověk se fakt musí začíst. Dějiny světla moc neznám a asi by mě to nechytlo, ale pro někoho, kdo focením žije to může bejt bomba.

      Vymazat
  20. Ta Perunova krev by mě asi bavila. :D
    Jinak já mám většinou rozečtených víc knih, ale v papírové podobě! Žádné e-knihy nečtu. :) Vždycky něco začnu číst a když mě to nebaví, dám záložku a vezmu jinou knihu. Pak jedu k babičce (trávím u ní hodně času, protože v jejím městě pracuji) a tam si vezmu další knihu. Takže pak to většinou vypadá takhle, doma mám jednu rozečtenou, druhou čtu a třetí mám u babi. :D Někdy mám rozečtenou ještě jednu další, té říkám, sezónní. :D A myslím tím třeba vánoční knížky, které rozečtu, ale během Vánoc nestihnu dočíst, takže si ji nechávám zase až na další předvánoční a vánoční období. :D
    Každopádně, jakmile je ta kniha erotická a romantická zároveň, přečtu ji za dva dny. :D :D

    wonderful-time.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, tak to je dobrý. To je ale hrozný, když je ta u babičky dobrá a ty přemýšlíš, jak asi dopadne :D. A sezonní kniha je hezký název, to se mi líbí :D.

      Eroticko-romantický vůbec nečtu ty jo. Jednou jsem četla Nabíječe, co mi půjčila kamaráda a přišlo mi to fakt bídný. Ale je pravda, že to ubíhalo rychle.

      Vymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.