Zajímavosti o mně, který moc zajímavý vlastně nejsou. Spíš jsou podivný | MŮJ ŽIVOT

15.6.20

Potřebuju trochu výplň na blog, protože sice mám rozepsaný články, ale nemám náladu je zrovna teď dopisovat. Zrovna před minutkou jsem třeba zjistila, že mám článek o vánočních dárcích, kterej jsem nedopsala, a tak si pěkně hoví v konceptech. Třeba následující Vánoce vyjde...

1. Nerada lžu

Nesnáším lhaní. Jsem v něm špatná. Přijde mi, že skýtá mnohá nebezpečí a tudíž nevýhody. Zapomenete, co jste říkali a jste v řiti. S nelháním souvisí má neschopnost být spontánní. Takže si neumím vymyslet kličku, jak ze lži vycouvat. Proto obvykle mluvím pravdu. Je mi to pohodlnější a nemusím myslet na to, že jsem lhala 😁. A víte, co je trapný? To, že se občas tak moc bojím, že si někdo bude myslet, že lžu, že začnu rudnout. Tolik "že" jsem ve větě asi ještě nepoužila. No, takže říkám pravdu a u toho se stresuju, že budu působit jako lhář. Jojo, život je prostě těžký. Ale na druhou stranu poznám, když mi někdo lže. Akorát to nedávám najevo. Prostě si jen u lidí dělám čárky.



2. Nikdy bych nesnědla chobotnici

Možná to působí pokrytecky, když jim kravičky a slepičky. Ale pro mě jsou chobotnice tak krásný stvoření, že nejsem schopná je sníst. Víte, že jsou extrémně inteligentní? Mrkněte na videa Octopuses Are Ridiculously Smart, Octopuses are the World’s Greatest Escape Artists, Octopus Intelligence Experiment Takes an Unexpected Turn. Jsem vždycky hrozně nadšená, když nějakou chobotnici vidím. A proto nejsem schopná ji sníst. Přijde mi, že je chytřejší než já😂. A přes to nejede vlak.

3. Mám poměrně dost divnej vkus na hudbu

V jednu chvíli mi hraje dark metal rap a v druhou mi jede Bach. Pak se to přepne na trap a o chvilku později jedu horrorcore. Stejně tak si užívám indie hudbu a když začne hrát jazz, hip hop, RnB, elektropop, nebo blues? Paráda. Můj hudební vkus tedy nelze příliš popsat. Jediné, co neposlouchám je country, techno a tekno, DNB, českej newschool rap (až na Maniaka, ale u toho to je hodně způsobený vzhledem) a občas nějakej "až moc" pop. Opravdu nerada poslouchám jenom jeden styl. Hudbu miluju, takže si děkuju, že mám tak široké spektrum záběru. Pokud máte Spotify účet, tak mi klidně hoďte link nebo jméno a já si vás uložím.

Jo! Jsem úplně zapomněla, že neposlouchám naprostou většinu český a SK scény - Chinaski, Kabáti, Slza, Klus, Reago,.. Proto nechodím na fesťáky, protože by to pro mě bylo naprostý utrpení. Z ČR poslouchám snad jen PSH, Mc Geye, Řezníka, Maniaka, label Ty Nikdy a Big boss. Možná pár dalších, ale teď si nevzpomenu.


4. Nesnáším běhání

Protože mě hrozně nudí. Chvilku nějaké téma na přemýšlení udržím, ale pak nic. Velký temný nic. Proto mám ráda cvičení, u kterého není čas přemýšlet. Chci si odpočinout, vypnout. A když už běhat jdu, tak běhám spíš rychle, abych se mohla zaměřit na plíce na hraně exploze😂. Ale zase musím říct, že jsem v pátek šla random běhat, protože jsem na to už několik dní myslela. Nevím, jestli je to tím, že nás ovládají mimozemšťané, byla jsem unavená (chtěla jsem jen spát) nebo jsem potřebovala vyběhat takový těžký téma v knize, kterou zrovna čtu. Další příčina může být to, že jak se blíží čas stěhování, což je mi to hrozně líto, propuká u mě melancholie a sentimentálnost.

Každopádně mě běhání moc nebaví, ale chci se v něm zároveň zlepšit. Ale to má zase důvod v tom, že nechci umřít až mě budou honit zombie v nějaký apokalypse 😂.

5. Hrozně ráda koukám z okna

Pozvěte mě domů a já se půjdu podívat z okna. Naštvete mě? Najdu nejbližší okno. Telefonuju? Koukám z okna. Pracuju a přijde zone out? Dost možná hledím na lesy tam vzadu. Mám velký štěstí, že mám z pokojíčku nádherný výhled na lesy a stromy. Pohled na přírodu mě hodně uklidňuje a nabíjí. Ale přitom jsem městský dítě. Edit: Teď už koukám cizím lidem do oken.

6. Strašně bych si přála kavku

Tohle většinou překvapí každého😂. Hrozně se mi líbí kavky! To jsou tak nádherní a inteligentní ptáci. Mají strašně krásnou barvu očí a hlavičky. A peří. Přijde mi, že z nich vyzařuje něco až mýtického. Proto jsou to moji oblíbení ptáci a jsem ráda, že je v Praze vídám stále častěji🦅 .



A to je pro dnešek vše. Co vy? Máte nějaké podivnosti, které byste na sebe mohli/chtěli prásknout? Je něco, co ostatní vždy překvapí?

Na komentáře se budu jako vždy moc těšit💪.

You Might Also Like

26 komentářů

  1. Oukej tak přání mít kavku je vážně divný a trochu mě vyděsilo :D ale je to vlastně děsně super, mít něco takhle ultra divnýho! :D :D
    S běháním to máme naprosto stejně .. nesnáším to a nechápu, že to někdo může dělat dobrovolně každý den a ještě tvrdit, že ho to baví. Děsná nuda! :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ony jsou tak kráááásnýý :D! Já za to nemůžu😅. Takový drsný, ale k tomu chytrý, chápeš :D!

      Jo, běhání je evidentně dost nenáviděný😂. Ale na druhou stranu je strašně dobrý na fyzičku. To bude má jediná úleva. A ty zombíci.

      Vymazat
  2. Taky ráda koukám z okna, ale ještě je to lepší na zahradě, kde si sednu a je zde velké množství květin. :)
    Ohledně hudby jsem člověk, co ji spíše neposlouchá. Ani nevím, kdy naposledy jsem si ji sama pustila. Když už, tak jen soundtracky. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo. Já takhle zase sedím na balkoně. Mám ráda výhled do dálky, to se mi moc líbí. Ale na zahradu chodím za kocourem, vždy když tam přijdu, tak se odněkud vynoří.

      Ty jo, já si nedokážu představit den bez hudby :D. Poslouchám každý den. Ani nevim, kdy jsem naposled neposlouchala. Ačkoliv je pravda, že teď si musím občas sundavat sluchátka, protože mě to trochu obtěžuje už. Ale jinak je zajímavý, že hudbu moc nemusíš. Ale soundtracky jsou boží! Ty miluju.

      Vymazat
  3. Tak tohle je brutálně dobrej článek :D :D Až si seženeš kavku, tak se normálně asi přijedu podívat :D :D Běhání taky nesnáším :D Chtěla jsem s tím ale začít už minulý týden, a do dneška jsem běhat nebyla :D :D A lhaní se fakt nevyplácí :)

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeee, to jsem ráda, že se ti líbí :D. Já jsem si na začátku řikala "Jo, tak něco prostě sesmolim...", ale nakonec to byla docela zábava. Určitě doporučuju napsat 😁.

      Jo běhání je otravný. Ale zase to má skvělý benefity :'( :D.

      Vymazat
  4. Od té doby, co jsem jednou v Praze asi pět minut pozorovala kafky, jak zobají skoro čerstvé zvratky na chodníku, na ně nějak nemůžu přestat myslet v jiné souvislosti než právě s tímhle. :D
    Jinak s běháním to mám dost podobně. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasti, i ty zvratky v sobě mají nějaké minerály a celkově nutriční hodnotu😂. Haha. Mně zvratky tolik nevadí, takže mi to asi nevadí. Furt je to jen pták.

      Třetí komentář ze 4 se zmiňuje o nenávisti k běhání, love that :D! Opravdu oblíbená sportovní aktivita😁😂.

      Vymazat
    2. Že jo! :D Já v tom možná vidím dost nějaký společenský nátlak - prostě běhání je jediný sport, který se počítá, je děsně cool říkat, kolik jsem toho uběhla, že je to sport zadarmo, blabla... jenže já se vždycky cítím strašně hrozně, vyčerpaně, že jsem to nezvládla... a pak akorát tak v depresi. Fakt je lepší dělat jiné aktivity - třeba právě to cvičení je pro mě ideální. :D :)

      Vymazat
    3. Jo, možná to trochu společností je. Ale na druhou stranu si trochu volíme my, co na nás působí a co ne. A já jakoby mám teď chutě chodit běhat, což opravdu nechápu. Já😂😂. Ale jinak je u mě cvičení určitě taky oblíbenější :D...

      Vymazat
  5. Taky hrozně ráda koukám z okna a to nemám ani žádný výhled, jen na protější střechu a oblohu. Ale často se přistihnu, jak bezdůvodně koukám ven. Jo a s kavkami souhlasím, jsou to velmi zajímaví ptáci! Před několika měsíci jsem takhle byla venku a přišlo mi, že mě jedna kavka hrozně dlouho pozorovala... vymyslela jsem si k tomu i takový příběh, jako by ta kavka byla součástí nějaké tajné společnosti a buď zkoumala lidi nebo ji někdo poslal, aby mě špehovala :D Vím, jsem divná, ale byla to vtipná úvaha.

    www.lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele, někdy stačí koukat jen na oblohu. Pokud je teda modrá, když jde do bíla, tak mi slušně vypaluje oči, tak to moc radši nezkouším :D.

      Jinak není to divný, já mám zase tendence si během upřeného pozorování v hlavě říkat "Kavko, pojď za mnou. Já ti budu dávat papání a ty se necháš hladit.". Takže se ti nemůžu smát, protože jsem taky magor 😂.

      Vymazat
  6. S tou hudbou to mám podobně. 😅V jednu chvíli mi hraje metal a pak nějaká popová klasika a střídám od každého stylu něco. 🤔Došlo mi, že taky nerada lžu, vždy, když tu lež vyslovím, cítím se tak divně i určitě tvářím.😅

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakože, někdy samozřejmě lžu, zase jako nebudu dělat, že jsem neviňátko. Ale tak nějak se snažím to fakt minimalizovat.

      A neidentifikovatelný hudební vkus je náhodou super!

      Vymazat
  7. V prvních pěti bodech se shodneme, doteď jsem si nemyslela, že by to byly nějaké moje podivnosti :D

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jasný, každý to vnímá jinak. Někomu tohle přijde takový a druhému makový 😁. A to je na tom to kráásný :D.

      Vymazat
  8. Toto sú vždy super články! :D Tiež nerada behám (príde mi to strašne monotónne) a počúvam XY rôznych žánrov... podľa nálady. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jooo, monotónní! To je ono. To mě taky právě :D. Prostě jen pokládáš jednu nohu před druhou. Ale možná to je právě to. Některým vyhovuje, že je to uklidní a taky si u toho odpočinou. Což zase chápu.

      Vymazat
  9. Fuuuj chobotnice!!! Něco tak odporného bych nikdy nesnědla 🤣 a jinak absolutně nenávidím, když někdo lže. A navíc to vždycky poznám 🙄

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé a mně se tak líbí :D. Haha, ale chápu ta chapadla v lidech vzbuzují děs :D. Jojo to lhaní je hrozný. A taky mi přijde, že to dost často poznám. Je to děsně trapný :D.

      Vymazat
  10. Musím říct, že ačkoliv lhaní nemám ráda, lhát umím opravdu dobře. Nicméně mám stejné problémy, když říkám pravdu, kolikrát cítím, že si druhá osoba myslí, že lžu a pak to tak opravdu vypadá :D
    Také mě hrozně uklidňuje pohled z okna, to je prostě balzám na duši. Všeobecně miluju pěkné výhledy.
    Zato běhání mám ráda, i když jsem už dlouho nebyla.

    Jinak myslím, že podivná jsem až dost, ale už jsem se s tím naučila žít a asi už to ani já ani přítel nevnímáme :D Možná o tom taky něco napíšu, tyhle články se zajímavostmi mám moc ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, to bych taky chtěla, je to strašně dobrý skill. Já když se hodně přinutím, tak to asi taky dokážu, ale to se musím cítit opravdu v právu a mít nějaký důvod.

      No to se ti moc nedivím, že jsi nebyla, když furt prší :/.

      No to je nejlepší, když tě ten druhý už bere v pohodě a nepřijde mu už nic moc divného. A určitě napiš, ráda si to přečtu. :)

      Vymazat
  11. S českou scénou naprosto rozumím, od nás neposlouchám snad vůbec nic, co bylo nahráno po roce 2000 :'D A taky občas dostávám lidi do kolen, když jim řeknu, že většinou valím metal, a pak si pustím Disneyovky a Troye Sivana. A jinak mně lhaní ani moc nejde, protože mluvím strašně rychle a to se v tom případě moc nedá tak rychle vymýšlet :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, já taky moc ne. Jen určitý lidi, kteří prostě spadají do mého oblíbeného žánru :D. A taky když ty lidi mám ráda i jako lidi, ne jen umělce.

      Haha, já si nějak minule pouštěla soundtracky k Disney filmům, moc roztomilý :D!

      Jo, tak to já mluvím asi spíš pomalu, ale taky nic moc nevymyslím :DD

      Vymazat
  12. Lhaní také nenávidím, vždycky se snažím být ve všem upřímná a i když mnohdy to může lidi urazit, je to lepší, než se přetvařovat. A co se týče běhání, máme to úplně stejně :D Sport mám ráda, ale neuběhla bych ani kilometr. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy se musí vybalancovat pravda a být taktní. Jinak to v životě asi nejde. Aspoň pro mě ne :).

      Tak já jsem nakonec uběhla asi 5 kiláků, ale já byla nějaká nahypovaná :D.

      Vymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.