Co číst a co poslouchat v karanténě? A jak za to ušetřit? I TIPY

22.4.20

Hodiny. Hodiny strávené doma.
Nuda.
Nejistota a úzkost?

Tak to chce dělat něco, co vám zlepší náladu. Co třeba e-knihy a audioknihy?



Já vím, člověku se nechce. Dny plynou a vy trávíte spoustu času na internetu. Netflix, Youtube, Prostřeno, Instagram a ten zatracenej Tik Tok. Kolik to zabere času? Hodně.
A vím to díky tomu, že jsem ostuda a dělám to samé.

Ale to nevadí. To, že jsme doma, neznamená, že musíte lámat rekordy. Hezký díl natočil Český rozhlas v podcastu Samotka.

Vše jsem udělala proklikávací, nic nemusíte složitě hledat.
Jak se nenudit a nenápadně vzdělávat?
Nejlepší a nejméně bolestivý způsob je čtení a poslouchání. Ponořit se do jiného světa, než v kterém zrovna trávíme čas, je ideální způsob, jak dělat něco užitečného. Nebolí to, ale baví to. Já třeba na fotce mám čerstvě umyté vlasy a na pleti peeling solution od The Ordinary. To je nádherný multitasking 🤣.

Kde najít obrovskou knihovnu na audioknihy a e-knihy?
Mrkněte například do O2 Knihovny, která má pro vás obr výběr. Najdete zde slevy, soutěže a jiné zajímavosti. Co třeba zkusit váš oblíbený časopis v elektronické podobě? Nikde se vám doma nebude kupit bordel, ale přesto si můžete udělat kafe a časák si v klidu prolistovat. Například já mám ráda časopis Moje psychologie. Ale špatná nebude ani Psychologie Dnes.

Můžu si to stáhnout do telefonu?
Nejen do telefonu, ale třeba i na iPad. Aplikace je vhodná jak pro Android, tak pro iOS. 



E-knihy
Pokud si rádi čtete, tak se mrkneme na to, co by vás mohlo bavit. Mimochodem mají knihy i ve slovenském jazyce.

Audioknihy
Sluchátka mi od ledna přirostly k uším. Miluju hudbu, i mluvené slovo. Co vy? Zkuste si poslechnout kus knihy a uvidíte, že je to skvělý způsob, jak trávit čas. Cesta tramvají, usínání, cvičení půjde hned lépe!
  • Nemůžu si odpustit zmínit mého nejoblíbenejšího českého spisovatele Kotletu. Jeho knihy jsou naprosto boží, často je na blogu zmiňuju. Vy zkuste třeba audioknihu Poutník z Mohameda. Popis knihy je narosto boží: Vítejte ve světě Františka Kotlety, kde mír mezi křesťanskými a muslimskými planetami je křehký jako srdce nezletilé alcorské prostitutky.
  • Rozhodně nemůžu ani zapomenout na audioknihu, kterou jsem poslouchala i já. Je naprosto boží. Jmenuje se Důmyslné umění, jak mít všechno u prdele. Jak rozpoznat, kde mám svůj limit? Proč je pozitivismus špatný a jak nás zpomaluje? To vše se dozvíte v této knize.
  • Stephen King! Boží to muž. Proto si musíte poslechnout knihu Doktor spánek. Je to druhý díl úspěšné knihy Osvícení.
  • Chcete se bát? Poslechněte si Rosemary má děťátko. Kniha i film je boží. Věřím, že i audiokniha.
  • Chybí vám smích? Tak si pořiďte Božka aneb Když domácnost řídí stroj na průšvihy. Další super kousek bude Humoriády Felixe Holzmanna. Pouze barbar by se nazasmál!
  • Hledáte záhadný příběh? Chcete hádat, kdo je pachatel? Já miluju knihu Kříďák. Od četby jsem se nemohla odtrhnout, takže věřím, že i audio bude super.
  • A vůbec víte, co? Mrkněte na všechny audioknihy Stephena Kinga. Já se nemůžu rozhodnout, kterou doporučit víc. Určitě neuděláte chybu s IT/TO, Nadaný žák, Pan Mercedes nebo Řbitov zviřátek.
Abych nezapomněla, od O2 Knihovna jsem dostala barterovou spolupráci. Ta probíhala na IG, ale já si říkala, že by se vám mohl hodit i článek. Jejich aplikace je super, protože je přehledná a šikovně rozdělená nejen do žánrů, ale i do "Slevy, Doporučené, Bestsellery, Novinky". Často tam také probíhají různé slevové akce u nakladatelů, soutěže a jiné laskominky.

Mimochodem do 26.4. mají slevy na knihy od nakladatelství GRADA a MOBA. Sleva se nejčastěji pohybuje okolo 40 %, což je docela pěkný. A na O2 FB zrovna probíhá soutěž o vouchery.

A to nejlepší? Mají tuhle zajímavou akci, kdy zaplatíte 149 kč měsíčně a pak si vyberete jednu knihu, kterou za tu cenu získáte. Promiňte, ale to jsou dvě kafe! Nebo jeden oběd. Narazila jsem na to při projíždění stránek a myslím, že si mě získali. Boží věc, protože hrozně ušetříte! Více se dozvíte zde.


To bude pro dnešek asi vše. Doufám, že vám článek přijde aspoň trochu zajímavý a hlavně přínosný. Vím, že se zde hodně zmiňuji o O2 Knihovně, ale já moc ráda zmiňuji všechny stránky, které lidem dodávají kvalitní produkty, materiál, výrobky,... A e-knihy, audioknihy a e-magazíny kvalitní produkty jsou.

Znáte O2 Knihovnu? Zaujala vás? Nakoupili jste si tam už někdy? A hlavně, znáte kousky, které jsem vám zde vypsala? Taky mě dost zajímá váš názor na audioknihy, jak se vám líbí?

You Might Also Like

26 komentářů

  1. Wow! Vôbec som netušila že O2 ponúkajú takúto službu! Ďakujem, určite ich omrknem. V týchto časoch sa snažím podporovať najmä kníhkupectvá a ich eshopy, preto si na teraz objednám radšej u nich, napríklad už dosť dlho pokukujem po zmienenej Ticho: Síla introvertů ve světě, který nikdy nepřestává mluvit, a teraz si mi ju pripomenula. Určite si ale O2 poznačím <3
    FL
    www.myforbiddenlibrary.wordpress.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem to právě taky nevěděla, když mi přišla na e-mail nabídka na barter, tak jsem nevěděla, co to je😃. Ale docela mě potěšili. Ceny jsou ok, akce jsou pěkný, Moje kniha měsíce je boží služba a mají velý výběr.

      Jinak jojo, jak jsme si psaly na FB, tak já knihu Ticho mám, zatím jsem se k ní ještě nedostala, ale věřím, že brzy anooo❤

      Vymazat
  2. O2 knihovnu neznám, nemám čtečku ani jiné zařízení, kde by se dobře četly eknihy. Já stejně radši držím tu knihu v ruce :D :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joo, to já chápu😃. Já jsme hodně prakticky založený člověk, takže jsem ráda, když mám něco, co čapnu do ruky a nemusím nikde nic hledat nebo přizpůsobovat kabelku.

      Vymazat
  3. Neznám ani jednu knížku, na kterou si dala tip, takže díky moc! Určitě na to mrknu, až dočtu všechny své rozečtené. A podcast Samotka jdu taky hned stáhnou. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyy jo, ani jednu? Tak to jsem teda vybrala dobrý tituly😃. Ne všechny jsem četla, vybrala jsem ty s hezkým obalem a dobrým popiskem. A podcast je určitě dobrý zabiják času. Navíc na konci vždy mluví terapeut, takže božííí ❤.

      Vymazat
  4. Musím přiznat, že nejsem moc fanda audioknih a podcastů. Nevím proč, ale nemůžu se nikdy pořádně soustředit a myšlenky mi lítají všude kolem až zjistím, že vůbec nevnímam :D
    Knihy čtu raději sama, i když na to nemám tolik času, potřebuju si to číst `svým` hlasem, jinak to pro mě není úplně ono, asi jsem divná :D
    Ale snažím se to odnaučit a poslední dobou zjišťuju, že když si něco k poslouchání stáhnu a poslouchám to k manuální práci, že to mi docela vyhovuje.

    Ale jinak pěkné tipy a děkuju- mám doma iPad, který vůbec nepoužívám a přitom je to škoda. Až dočtu knihy, které tu mám, ráda bych ho začala využívat právě ke čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, já se ti nedivím, já někdy taky nedokážu udržet myšlenku. Ale tak to má asi každý. Já si audioknihy často přetáčím, už jsem s tím smířená😅.

      Nejsi vůbec divná, každý má jiné preference, takže v poho. Vůbec to neřeš. Ale je to super poslouchat třeba u uklízení nebo něčeho podobně otravnýho :DD.

      Hele kupodivu se na iPadu nečte zas tak blbě. Má to docela dobrý módy, tak ti to ani to oko nevypálí 🤣.

      Vymazat
  5. Ja mám radši papírové knihy než ty elektronické, líp se mi papírová čte a má to svoje kouzlo :) já jsem se teď docela do čtení dala a dala jsem za dobu, co jsem doma už 3 knihy a teď čtu 4. Jinak normálně čtu 1 knihu okolo měsíce, protože na to čas nemám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě chápu. Já to tak taky vlastně měla. Jenže pak mi kamarádka věnovala svojí čtečku a já se naprosto zamilovala😅. Tak praktičnost prostě vítězí. Ale to neznamená, že nečtu klasický. Jen ne tolik :).

      No vidíš, to jsi dobrá náhodou. Skvělý trávení volného času. Co je lepší, než pročtený čas? Skoro nic 📚❤

      Vymazat
  6. Vidím, že si knižný nadšenec tak ako ja. Nuž a Faktomluva to by som si uričte rada prečítala, mám celkovo veľmi rada knihy z oblasti osobného rozvoja. Najradšej asi Mních, ktorý predal svoje Ferrari alebo Sila prítomného okamihu, teraz sa to hodí. Fakt skvelý článok, idem hned pozrieť dalšie knižné tipy a zapisujem do svojho zoznamu :)
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, jsem knižní nadšenec, akorát v poslední době jsem trochu lenoch a tolik nečtu. Ale snažím se to napravit a čtu před spaním nebo kdykoliv, kdy mám čas a chuť. Tu knihu o mnichovi jsem zaznamenala, ale trochu mě odradilo, že to čte každý😅. Ale Sílá přítomného okamžiku mi taky něco řiká. Na ní mrknu asi spíš.

      Taky moc děkuji za tip:). Jinak Faktomluva je hodně dobrá kniha❤

      Vymazat
  7. o O2 knihovne som ešte vôbec nepočula! vyzerá to super, ja rada čítam a teraz ešte viac. Aktuálne čítam Fifty Shades of Grey dejovo nič pre mňa, ale čítam to skrz trénovanie angličtiny :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já právě taky ne, vůbec jsem netušila, že to existuje😃! Ale řikám si, že čím víc e-knih, tím lépe.

      Jejej, to taky není úplně moje :DD. Hele zkus třeba knihu The Perks of being a wallflower. Nejen, že je boží, ale i ta aj se dá 🙂.

      Vymazat
  8. Tak ty tipy na detektivky a thrillery se mi budou hodit! Moc ráda tyhle žánry čtu, každopádně teď mě čeká spíše učení na státnice. :/ :D Rozhodně si je ale dám do seznamu, ať mám na léto co číst. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ti něco bude líbit. Já můžu doporučit toho Kříďáka. Pokud máš ráda příběhy, kde jsou do toho zapojené děti/kamarádi, což já miluju, tak budeš spokojená.

      Já se budu snažit posílat pozitivní energii, aby byly státnice v poho:D! A abys pak mohla jen číííst a číííst.

      Vymazat
  9. Na O2 knihovně jsem ještě nekupovala, ale znám ji. Mně zatím stačí těch několik knih, co mám doma nepřečtených. Takže teď si vlastně doháním resty. :D Jinak moje vzdělávání je ještě v rámci školy, kdy připravuji prezentace a seminární práce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, tak mně úplně unikla. Ale to neva, teď už vím, že mam další možnost, kde sehnat e-knihy :D.

      Jinak jasný, já už na škole nejsem. Já se vzdělávám akorát v oboru, ve kterém pracuju. A taky jsem začala číst naučný knihy/učebnice o psychologii, tak jsem ráda, že můžu mozek potrápit i tak. Tak držím palce, abys tenhle ročník v pohodě dochodila. :)

      Vymazat
  10. Tyjo, musím říct, že jsem se za doby karantény nějak nudit nestihla. Ze začátku jsem hodně uklízela, pak zase chodila ven do přírody a trávila čas s rodinou a teď už zase chodím do práce. Takže já si to "volno" tak nějak užívala. :D Ale každopádně super tipy. A musím souhlasit, zabere to hodně času, protože i já trávím dost času třeba na tom instagramu nebo youtube. :D Naštěstí už jsem na začátku karantény dokoukala Zasněnou lásku, tak droga v podobě seriálu/telenovely už skončila. :D

    WONDERFUL-TIME.BLOG.CZ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasný, já tě chápu :D. Ono hodně záleží, jakou má kdo povahu a jak plánuje čas. Někdo nemůže do práce, ani za rodinou a to je pak otrava. Navíc někteří lidé vůbec neumí trávit čas sami se sebou. Ty to mají těžký🤣.

      Jinak super, že jsi dokoukala, co jsi chtěla a už nejsi v zajetí. Já jsem, protože mám rozkoukáno tak 20 seriálů🤣

      Vymazat
    2. Jako těm lidem, co nikam nemůžou, opravdu nezávidím. :D Já jsem ráda, když občas můžu být celý den doma a můžu se "nudit", ale že bych chtěla být doma každý den? To ne. Když jsem dva dny doma sama, začíná mi být smutno. Takže, nenudím se, ale je mi smutno. :D :D
      Joo, to je přesně ono. Nutí tě to pak pouštět si díl za dílem. :D

      Jinak ke komentáři u mě na blogu. Děkuji. :) Noo, nejenom, že tě mezi těmi oblíbenými mám, ale jsi až skoro nahoře, takže už tě tam mám dlouho. :D :D Já si takhle přidávám (a čas od času promazávám, když je někdo hooodně neaktivní) blogy, na které ráda chodím, které adresy nechci zapomenout. :))

      Vymazat
    3. Jo, to je jasný no. Já právě pracuju z domova a dokážu doma být. Ale víc mě baví chodit na randíčka s kamarádkama a užívat si život. Že bych musela bejt furt doma se říct úplně nedá :D.

      Jsi fakt moc hodná. Jsem ráda, že někoho baví ten můj způsob psaní, kterej je většinou nespisovnej (ej - hehe🤣) a sprostej. Takže si toho opravdu moc vážím :)!

      Vymazat
  11. Pane jo, popravdě jsem vůbec netušila, že O2 takovou službu také nabízí. :-) Úžasný tip, zrovna nedávno jsem se bavila se sestřenkou, že v době koronaviru nějaká služba nabízí i jisté audioknihy k poslechu zdarma a říkala jsem si, že bych to zkusila, ale pak jsem na to zapomněla. Teď jsi mi to alespoň připomněla. :-)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super, jsem ráda, že se ty služby stále více rozšiřují a dostávají k více lidem🙂. Tak super, jsem ráda, že jsi si vzpomněla😁💪!

      Vymazat
  12. Jeee, to je něco pro mě! Miluju čtení a tyhle typy jsou pro mě jako dělané 🌷 Děkuji za krásný článek a dávám ti hned follow 🌷 Pokud by ses chtěla vzájemně sledovat, najdeš mě na Shades of Silvie

    Měj se krásně 🌷

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.