Moje první korejská kosmetika 🎁 (first impression&jak objednat&neplatit clo) | STYLEVANA

2.8.22

Ahoj! Jsem naprosto nadšená! Dostala jsem možnost spolupracovat s jedním z největších prodejců korejské kosmetiky Stylevana EU.

Recenze korejské kosmetiky

Asi je zaujala má videa na mém tiktoku, protože chtějí, abych udělala pár videí, což jsem samozřejmě ihned přijala! Pár spoluprací už jsem měla, ale tohle je prostě hrozná pecka! Korejskou kosmetiku jsem vždy chtěla zkusit, ale kupovat ji v ČR? Zjistíte, že je vše hrozně předražené. Ale jejich kosmetika není jinak moc drahá, a navíc mají v jednom kuse nějaké slevy, aspoň na Stylevana.

Trochu o korejské kosmetice

Kosmetika z Koreje patří mezi to nejlepší, co můžete dát na pleť. Před lety se zaměřovali spíš na hydrataci a zklidnění pokožky, což je naprostá paráda, protože to pleť hodně často potřebuje. My jsme zvyklí na používání aktivních látek, které řeší různé problémy, jenže někdy je to na pleť prostě moc. Občas jsou ty výrobky prostě moc drsný a ničí kožní bariéru. A proto je nutný pleti dodávat výživu a hydrataci. Naštěstí pro nás všechny se v průběhu let začaly objevovat aktivní látky i v jejich výrobcích. A co je na tom super, že se opět snaží vše vyrábět tak, aby vše  bylo co nejméně agresivní a přitom účinné. Korea sedí pubertální, dospělé i starší pleti. 

Mrkněte se na má videa. V jednom mluvím o tom, jak jsem vše zapracovala do ranní skincare a v druhém každý výrobek trochu víc představila.

Pokud tedy hledáte něco, co vaší pleti reálně pomůže uzdravit kožní bariéru, zvolte Koreu. Máte maminku nebo babičku, které chcete obdarovat něčím speciálním proti vráskám a vysušené pleti? Korea. Ségra trpí na akné a začervenání? Kdo by to řekl. Korea. A já to fakt nepřeháním, stačí se podívat na ty největší skincare guru a všichni něco korejského používají. A má to důvod. A hlavně VÝSLEDEK. Tak co, už jsem vás trochu navnadila?

Clo a DPH na Stylevana? Jak nakupovat.

Nebudu to prodlužovat, pokud byste měli cokoliv platit (ale moc se to nestává, mně přišly 4 balíky a nic jsem neplatila), stačí jim poslat info a nafotit dané papíry a oni vám to proplatí. Není to naprostá paráda? Podle mě jo. Takže teď můžete nakupovat, jak chcete a nemusíte se bát, že vás to vyjde na nekřesťanské peníze. Ono to doplácet není žádná legrace, fakt to stojí dost. 

Jak už jsem zmínila, mají různé slevy. Furt, v jednom kuse. Ale protože s nima mám spolupráci, dostala jsem pro vás perfektní slevový kód INF10ZTRACENA. Ušetříte 10 nebo 15%. Tu vyšší získáte po utracení více než 48 € (1183 Kč). A nad 59 € (1454 Kč) neplatíte ani dopravu. Jen dávejte bacha, u některých výrobků nejdou kódy aplikovat (např. občas na víkendové slevy). Platnost je do konce října.

Jediná nevýhoda je to, že balík jde do ČR docela dlouho a chvilku nevíte, kde vlastně je. Ale oproti českým e-shopům opravdu výrazně ušetříte, takže za mě se to vyplatí. Komu se chce tady platit třeba 650 Kč, když ho na SV můžete mít za 200 Kč? Luxusní korejská kosmetika nemusí být drahá. Pro více inspirace mrkněte na jejich instagram Stylevana_sv.

Při objednávání se vždy koukejte, jestli je dané zboží naskladněné. Já jsem si objednala věci, které neměli, vůbec mi to nedošlo a pak otravovala na informacích, kde mám balík, že už se 14 dní nehýbe. A tam je u některých věci třeba naskladnění až za měsíc. Vidíte to vždy pod cenou.


Fun Fact: Než mi přišel PR balík, udělala jsem 4 objednávky za vlastní peníze, čímž chci ukázat, že jsem za tu spolupráci brutálně ráda a ráda je podpořím i ze své kapsy.

Teď už se ale pojďme podívat na to, co mi přišlo. Cenově se většina pohybuje okolo 200 až 250 Kč, ten to se byl dražší, ten vyšel cca na 550 Kč. 

d'Alba - White Truffle First Spray Serum

Pokud hledáte něco, co splní kolonku "nejlepší korejská kosmetika", tak to tenhle sprej asi splní. Je to prý jeden z nejoblíbenějších a nejkupovanějších sprejů v Koreje. A to už něco znamená, ne? d'Alba - White Truffle First Spray Serum je sprej plný zajímavých látek. Od bílého lanýže, extraktů z chia semínek, avokádového oleje přes niacinamide po extraktu z bazalky nebo ovsa. 

Recenze d'Alba - White Truffle First Spray Serum

Je tam toho opravdu hodně. Před použitím se musí protřepat, protože obsahuje dvě různé tekutiny. Pleť zklidňuje, hydratuje a dodává svěžest. Lze ho použít před, během i po make-upu, ale i jen tak přes den, nebo před aplikací krémů nebo sér s kyselinou hyaluronovou. Je to prostě parťák na celý den.

Kose - Softymo - Speedy Cleansing Oil

Baví vás zdlouhavé odličování? Minuty strávený otravným kroužením po obličeji? A nakonec zjistit, že na něm máte stejně zbytky šminek? Asi těžko odpovíte ano 😁. Mě odličování baví, ale jen kvůli tomu, že pleť očistím od špíny a připravím na skincare. Nějaké oblíbence mám, ale Kose - Softymo - Speedy Cleansing Oil? Úplně jiná dimenze. Zkoušela jsem to zatím 1x na obličeji a 2x na ruce a PÁNI! Jakmile to dáte na obličej, vše se začne rozpouštět. Řasenky, linky i matná tekutá rtěnka. Btw, stejně jako sprej patří mezi nejoblíbenější korejské výrobky.

Recenze Kose - Softymo - Speedy Cleansing Oil

To je samozřejmě hlavní vlastnost, ale ono to má ještě další výhody. Nepálí to v očích a nezamlžuje je. Což nemám ráda, protože se bojím, že oslepnu. Haha. Ale navíc! Nezůstává! NA PLETI! To jsem teda vůbec nepochopila. Jsem zvyklá, že jakýkoliv výrobek na bázi oleje na tom obličeji přece jen v určité míře zůstává. Ale tohle smyjete vodou a zůstane jen čistej a hladkej obličej. Navíc krásně čistí pleť od přebytečného mazu, což ocení hlavně mastná pokožka. 

Farm Stay - All-In-One Anti-wrinkle & Whitening Honey Ampoule

Milujete med? A víte, že je antibakteriální a pomáhá řešit různý pleťový neduhy jako je začervenání, akné a podráždění. Místo, abyste ho patlali po pleti, zkuste Farm Stay - All-In-One Anti-wrinkle & Whitening Honey Ampoule.

Recenze Farm Stay - All-In-One Anti-wrinkle & Whitening Honey Ampoule

Obsahuje med, niacinamide a adenosine. Niacinamide koriguje maz v pleti a snižuje riziko akné. Adenosine je účinný bojovník proti vráskám, má totiž schopnost zvyšovat syntézu kolagenu. Stimulace kolagenu má pak vliv na pružnost a hydrataci pokožky. Hojí drobné škrábance, řezné rány a popáleniny.

Má pěknou jemnou medovou vůni a nelepí. 

beplain - Greenful Balancing Toner

Tonery. To jsou výrobky, které mnoho Češek nezná. A to protože na ně západní trh dost kašle. Ale to je škoda, protože pomáhá vstřebávat ostatní produkty a dodávat jí látky, které si dle jednotlivých výrobků vyberete. Hlavní vlastností je tedy připravit pleť na vstřebání krémů a sér a pak už záleží na vás, co potřebujete. Některé jsou hydratační, jiné zklidňující nebo regulující

Recenze beplain - Greenful Balancing Toner

Beplain - Greenful Balancing Toner má v sobě BHA (glukonolakton) kyseliny, což znamená, že postupem času a šetrně kontroluje maz a akné. Já kyselinky miluju! Díky nim se mi výrazně zmenšil výskyt pupínků a to i před menstruací. Tak uvidíme, co tenhle toner. Zatím mohu říct, že ho lze vrstvit a tím zvyšovat hydrataci, kterou vaše pleť potřebuje. Nanáší se rukama jemným roztíráním a vklepáváním.

Obsahuje llantoin, panthenol, extrakt z fazolí mungo a AQUAXYL™. To vše je skvělá kombinace i pro velmi citlivou podrážděnou pleť.

SCINIC - Enjoy Super Mild Sun Essence

Kdo to myslí s kosmetikou vážně, musí používat SPF. Ať už je léto nebo zima. Chrání před rakovinou a vráskami. Bohužel lidé mají pocit, že se používá jen určitou část roku. I já jsem je nepoužívala, ale už pár měsíců ho nosím pravidelně. Zatím jsem našla super SPF z Rossmanna a DM. Bohužel Rossmann ten svůj super přestal asi po 2 měsících prodávat 😂. To nepochopíte. 

Recenze SCINIC - Enjoy Super Mild Sun Essence

Proto jsem měla radost, že budu mít do své sbírky další výrobek. SCINIC - Enjoy Super Mild Sun Essence nesmrdí klasickým opalovacím krémem a nedělá bílý povlak. Což jsou dva důvody, proč je lidé nesnáší. Mimoto neobsahuje alkohol, parfemaci ani esenciální oleje. Výborný je, že v něm najdete niacinamide a extrakty z Centella Asiatica (Pupečník asijský) a listů Camellia Sinensis (čajovník). Pleť nejen chrání před paprsky, ale zklidňuje ji a posiluje.

Daymellow' - Houttuynia Cordata Real Soothing Gel

Poslední výrobek je daymellow' - Houttuynia Cordata Real Soothing Gel. Gel obsahuje 96 % touleně srdčité, která pleť hydratuje a působí protizánětlivě, antibakteriálně a antioxidačně. V asijských zemích se používá v medicíně i v čaji. Je skvělá, pokud potřebujete pleť uklidnit, například po chemickém peelingu nebo, když si pleť spálíte. 

Pokud máte sušší pleť, určitě gel zkombinujte s krémem, samotný by jí nestačil. U mastné pleti to lze zkusit i bez něj. Na noc, i den. Prodává se v 300 ml balení, takže počet využití je neomezený.

Recenze Daymellow' - Houttuynia Cordata Real Soothing Gel

UF, a to je vše! Určitě udělám ještě další a podrobnější recenze, balík mi akorát přišel, takže jsem to ještě pořádně nevyzkoušela, ale zatím je vše v největším pořádku. Zatím jsem ani jednu negativní vlastnost nezaznamenala, což je naprosto super.  

Pokud budete na Stylevana EU nakupovat, nezapomeňte v košíku zadat INF10ZTRACENA, čímž mě podpoříte a navíc příjemně ušetříte. A samozřejmě se mi nebojte napsat, kdybyste si třeba nevěděli rady nebo hledali správný výrobek pro vás. Mám nakoukáno x videí a přečteno x různých článků a recenzí.


Jak se vám výrobky líbí? Který vás zaujal vás? A jakou korejskou kosmetiku milujete vy? Nebo s ní ještě nemáte zkušenost?



You Might Also Like

22 komentářů

  1. Produkty vůbec neznám :). Ale ono já celkově tu kosmetiku moc neznám :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jí mám ráda, protože čím dřív člověk začne, tím snadněji oddálí vrásky, pigmentové skvrny a další problémky :D

      Vymazat
  2. S korejskou kosmetikou nemám žádnou zkušenost, ale vím, že se na blozích v poslední době hodně objevuje. Já si celkově na kosmetiku moc nepotrpím, ale třeba se ji někdy rozhodnu vyzkoušet :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jo, já jí moc nevídám, což mě mrzí a proto to chci tady naboostovat :D. Tak uvidíš, třeba tě něco zaujme 🥰

      Vymazat
  3. Pěkný článek, já korejskou zkoušela jen párkrát, ale zatím mi nic nesedlo, tak možná příště :)

    SmileThess

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jak se vším, něco člověku sedne a něco ne. Bohužel tady je toho hrozně málo a když už, tak je to předražený. Což není takový problém, když člověk ty peníze chce a může dát, ale není to pro každého. Ale jinak je Korea fakt bezvadná pečující kosmetika :)

      Vymazat
  4. Ahoj, zkoušela jsem akorát od Holika Holika jejich Good Cera řadu a to mi neskutečně ucpalo póry, od té doby nic korejského. Teprve se co se týče nějakých aktivních složek zaučuju, ale momentálně doma mám The Ordinary, The Inkey List, Sephoru a nebo nově "ole enriksen" díky Haničce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tak o tom jsem taky slyšela, že to docela ucpává. Já mam jeden krém a taky jsem si nebyla jistá, jestli mě neucpává :(. Jooo, TO a Inkey List je boží. A Sephora už se taky snaží, což je bezva. Na OLEHENRIKSEN jsem koukala, ale na mě je to děsně drahý 😅. Ale mají krásný obaly.

      Vymazat
  5. Značku vůbec neznám (celkově jsem korejskou kosmetiku nikdy nezkoušela a vlastně mě to ani nenapadlo zkoušet), ale ty produkty vypadají dobře, díky moc za tipy. Nejvíc mě zaujal SPF (protože jak říkáš, ten co jsi mi doporučovala z Rossmanna už neprodávají, tak pořád sháním :D), odličovací olej a ten med! Má ten tvůj kód nějaký termín, do kterého platí? Celkem jsem v pokušení objednat, ale teďka jsem utratila obrovský peníze na Sheinu, tak si musím dát pauzu, než budu zase něco kupovat :D Jo a s tím clem/DPH to je hrozně super, že to proplatí za tebe! To jsem ještě neslyšela, většina obchodů do teď přeposílá do skladů v Evropě a pak teprv k nám, abys to nemusela platit, ale tohle je taky super způsob.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ono to v ČR ještě není tak vyhajpovaný, protože ty ceny jsou fakt občas dost vysoký, což je škoda. A SPF z Rossmanna dobrý, nechápu, proč ho prodávají před létem a v létě ho dají pryč 🤣🤣.

      Já se z hadrů přesunula na pečující kosmetiku. Jsem prostě korejskou péčí naprosto unešená a furt s tím otravuju :D.

      A to proplacení je super. Já si myslím, že to taky přebalují a proto jsem slyšela opravdu málo, že někdo platil a to ještě mám pocit, že si vymejšleli, ale kdyby náhodou, je tady ta možnost. Což je paráda!

      Vymazat
  6. Neznám a přiznám se, že na první dobrou bych si to asi nepořídila. Asijská komestika na mě trochu vyvolává pocit levných produktů z Wishe nebo od našich Vietnamců, kde vždy hrozilo, že ti slezou nehty nebo půlka obličeje. :D Navíc mě trochu děsí ty jejich klikyháky, kterým nerozumím. Popravdě ale mě tvůj článek celkem přesvědčil, že bych to neměla vše házet do jednoho pytle a třeba i nějaké produkty vyzkoušet. Díky za tip. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, tohle je ale opravdu škoda. Korejská kosmetika nemá nic společného s čínskou. Je to fakt jedno z nejkvalitnějších, co si vůbec na obličej můžeš dát. Používají skvělý extrakty, mají to promyšlený, myslí hlavně na to, aby byla pokožka spokojená a ne jen atakovaná aktivníma látkama, což taky může zničit tu její přirozenou bariéru.

      Fakt to nemá nic společného s netestovanou kosmetikou plnou nebezpečných látek. Řekla bych, že to je úplně naopak. A prodává se to i normálně v evropských obchodech, jen tady si to objednáš přímo od zdroje, tak to máš levnější. Koupíš to i na Notinu :). Ale ty ceny jsou fakt šílený.

      A naopak oni mají celý ten web v aj a často mají v aj i popisky. A podpora je taky v aj :D. Oni jsou na tom Korejci s aj docela dost dobře :D.

      Vymazat
  7. Vůbec nic z této kosmetiky neznám, ale moc se mi líbí. :) Já jsem si teď dovezla kosmetiku z Polska a jsem moc spokojená. Tato korejská také vypadá velmi zajímavě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, korejská je velmi dobrá. Obvykle se to opírá opravdu o nějaké dobré látky, což je paráda :). Jo Poláci dělají čím dál tím více kosmetiky a nevypadá to vůbec špatně :)

      Vymazat
  8. Kdysi dávno jsem zkoušela jednu korejskou značku, tuším, že Missha, ale od té doby nic... hmm, docela jsi mě navnadila. :)

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joooo! Missha dělá naprosto boží BB make-up! Já si ho nemůžu vynachválit!

      Vymazat
  9. Zkušenosti s korejskou kosmetikou nemám vůbec žádné, ale určitě je spoustu kvalitních značek - tahle vypadá hodně dobře a podle popisu by mi některé z produktů mohly sedět. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ja s kórejskou kozmetikou zatiaľ nemám veľké skúsenosti (aj keď práve teraz niečo testujem), ale počula som na ňu len samé chvály a hydratáciu moja suchá pleť vždy len privíta :D Inak ten Speedy Cleansing Oil znie super, ten by som hneď brala :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, lidi korejskou kosmetiku naprosto milují a má to důvod :D. A olej jsem právě dopotřebovala a koupila si dva náhradní pytlíčky. Používám to každý den:).

      Vymazat
  11. Ahoj :) ja teda jedu hodne v korejske kosmetice, tak z 90 %, vlastne napred hledam tam vzdycky :D uz se zacinaji docela objevovat i ceske e-shopy, ktere rada podporim, ale jeste nemivaji tak velky vyber. Muzu se prosim zeptat - z tech stranek Stylevana, platila jste pak jeste nejakej DPH / clo, kdyz to dorazilo do CR?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom článku to přímo píšu :D... Mám to i v podnadpisu. Ale ne, objednávala jsem 5x a nikdy nic.

      Vymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.