Skoro 50 tipů na netradiční dárky, s kterými totálně zazáříte 🎁 | VÁNOCE | NAROZENINY

5.12.22

Zdravím. 

Edit: Toto je doplněný článek z minulosti, ale dárky jsou to furt stejně dobrý! Až na tu nanoroušku, tu snad už potřebovat nebudeme, ale nechám to tam. Dárky stále přibývají.

Obvykle se snažím psát jinak než ostatní (ježiš, to zním jak klasická sněhová vločka 🤢), ale párkrát za rok to musím porušit. Třeba o Vánocích 😎. Doufám, že vám to nevadí, ale věřím, že ne. Nechci ostatní blogery šikanovat, ale jejich nápady na dárky jsou tak často obyčejný, až mě to trochu nervuje. Doporučit svíčku, ponožky a hrnek umí každý 😬. Sorry, že to takhle píšu, ale není to nic nového a každý tohle už dávno zná. 

Hodně tipů jsem psala v roce 2018. Určitě se podívejte, je jich tam faaaaakt hodně. A jsou dost zajímavý - TIPY NA "NETRADIČNÍ" DÁRKY ZA NÍZKÝ CENY #STUDENTAPPROVED I TIPY. Ani nevím, jestli to tenhle rok dokážu překonat.

Ale snažila jsem se a našla přes 40 super dárků, které potěší ženy, muže, babičky, bráchy, ... Je to asi více zaměřené na dárky pro ženy, ale vždy se to dá trochu promyslet a lehce změnit. Snad vás nějaký tip na dárek zaujme.

Dárky pro ženy

1. Manboxeo
Pokud vím, tak se Manboxeo zaměřoval na chlapy. Název tomu asi napovídá. Je to velmi cool nápad. Dřevěná krabice, kterou rozděláte přiloženým páčidlem. Naprosto skvělý. Ale teď mají i boxy s pilkou pro ženy. Naprosto boží. Těch boxů mají asi tak milion. Ani nechápu, že jich je tolik na výběr. Jsou tam dokonce i boxy pro děti. Myslím, že je jedno, komu to koupíte, protože si box zamiluje každý. Navíc můžete každý rok koupit trochu jiný box - pro pivaře, vinaře, fitnessáka, houbaře, rybáře, gurmána, milovníky wellness nebo kosmetiky, vegany, ... Je tam toho opravdu strašně moc.

2. Čistící kartáček na obličej
Nejspíš z IG a YT znáte Foreo. Mají různé barvy a typy. Cena je okolo 2.000 Kč a výš. Pokud tolik utratit nemůžete, zkuste Eta Fenité. Stojí 1.000 Kč a litovat nebudete. Navíc podpoříte českou značku. Pravidelné čistění kartáčkem odstraní šupinky a pleť prokrví. Nedoporučuju kartáček používat denně, protože stahuje přirozenou mastnotu, kterou na obličeji máme a máme mít. Používejte hydratační gely/mléka a poté krémy. Jinak si pleť přesušíte.

3. Chromecast with Google TV
Tohle je moje nová láska. Naše televize je hloupá. Není smart a neumí se připojit k Netflixu, HBO nebo Youtube. A protože to je moje prostředí, trpím. Pokud máte i vy obyčejnou televizi nebo pomalou (spousta lidí smart tv má, ale už je pomalá), tak vám doporučuju Chromecast w/ Google Tv. Jednoduché, poměrně levné zářizení (2.500 Kč), které potěší každého seriálového nadšence. Mamku, tetu, tátu, bráchu, přítele, kamarádku, ... Připojení do televize je naprosto easy a to potěšení? Nelze popsat. Na program v tv můžete zapomenout. Samozřejmě tam můžete připojit i Spotify a pouštět hudbu, což je super při uklízení, cvičení nebo vaření véči. V balení je placička, kterou do televize zapojíte přes HDMI a malý ovladač, na kterém jsou přednastavená tlačítka Netflix, Youtube a ovládání hlasem. Do systému lze nainstalovat opravdu velké množství aplikací - hry, cvičení, kurzy cizích jazyků. Koupit lze jen na Alze. Mrkněte na video NOVINKA Unboxing Chromecast s Google TV Part2. Super je, že probíhají různé aktualizace, takže toho bude umět ještě víc.

4. Zrcadlo
Zrcadlo, zrcadlo, kdo je v zemi zdejší, nejkrásnější? To vám asi nikdo nepoví, ale stojací zrcadlo je super dárek. Zvětší a prosvětlí místnost, je instafriendly a spoustě žen doma chybí. Já mám zrcadlo z Bonami. Do té doby, než se mi Bonami ozvalo, ahoj Ivčo, jsem x let smutnila, že žádné nemám. V minulém bytě se nikam nevešlo. Ale teď už jsem věděla, že ho musím mít. Koukala jsem po něm už x měsíců, ale žádné mi nevyhovovalo. Ale tohle z Bonami je super. Je vysoký a široký, což jsem si přála. Myslím, že zapadne do každého bytu, protože se vyrábí v několika barvách. Já mám šedé.

5. Ergonomická myš a podložka pod ruku
Ano. Jsme doma na home-office. A spousta z nás si při držení myši ničí ruce. Proto uděláte radost všem, kteří tráví x hodin u počítače, tím, že koupíte ergonomickou podložku. A pokud můžete utratit víc peněz (nad 500 Kč), kupte ergonomickou myš. Je vyrobená tak, aby co nejméně zatěžovala zápěstí.

6. Šicí stroj
Já vím, je to dražší hračička, ale pro vaši mamku nebo babičku? Dárek, za který vás bude naprosto milovat. Můžete se i s rodinou složit. Šicí stroj bývá pro spoustu lidí srdeční záležitost.

7. Rychlovarná konvice
Já mám teď novou konvici Tefal Digital Display a je tak krásná, že vám ji chci doporučit. Během vaření ukazuje teplotu vody a má nastavitelnou teplotu - 40 °C / 70 °C / 80 °C / 90 °C / 100 °C. To se hodí pro všechny, kteří si vaří čaje a nechtějí znehodnotit jednotlivé lístečky. Navíc ten digitální display... No nádhera! Elegantní, ale velmi moderní konvice, která je tichá a rychlá. To mě osobně dost překvapilo a potěšilo. Strhávám menší bodík za to, že není vidět, kolik je v konvici vody, ale kupodivu to mně ani mámě nevadí. A to jsem se toho bála. 
Dárky pro ženy
8. Napařovač oděvů
Pokud znáte někoho, kdo nesnáší žehlení, nosí často košile nebo cestuje a zakládá si na vzhledu,  kupte mu napařovač oděvů. Určitě to nedokáže žehličku 100% nahradit, ale například na ranní osvěžení košile? Ideální. 

9. Fitness vybavení
Hele, novej rok, lidi šílí, chtějí hubnout, nabírat svaly... Využijte toho a pořiďte někomu činky, gumy, kettlebelly, švihadla, ... Věřím, že to danému člověku udělá velkou radost.

10. Fitness guide
A tohle? Vynikající dárek! Člověk si to sám třeba koupit nechce, ale když vám to pořídí někdo jiný? Úžasný dárek. Obdarovaný bude dost koukat. Já si koupila své první guides - Home.zero a Home.reload od Natacha Océane. Natachu můžu doporučit úplně všem, protože vymýšlí cviky, které rozvíjí všechny svaly. Nejsou to jen dřepy, burpees a lunges. Naopak. Navíc to není jen PDF, po zakoupení získáte přístup do aplikace Aflete, kde jsou cviky ukázané, a kde si můžete zadávat počet opakování a váhu činek. Ačkoliv v Home.zero nepotřebujete nic a v Home.reload je potřeba jen dlouhá guma. Já odcvičila první týden a jsem spokojená. 

11. Kurz
Kurzů je tolik, že vždy a pro kohokoliv nějaký vyberete. A co je lepší, než darovat vzdělání? Např. cizí jazyk, IT, účetnictví, vaření, kreativní - krasopis, copywriting, photoshop, šití, pletení - no prostě všechno. Vybírat můžete z online kurzů, ale i z fyzických kurzů, kam člověk jde a pracuje s lektorem. Online kurzy najdete např. na SeduoDigiskillsVimvic nebo Naučmese. Aktuálně frčím na SkillShare, kde jsou anglické kurzy vhodné hlavně pro kreativce. Já se tam učím kreslit v Procreate, stříhat videa, dělat content marketing a další kravinky.

12. Vitamíny, suplementy
Protože lidé jídlo dost zanedbávají, chybí jim vitamíny, minerály a bílkoviny. Proto doporučuju koupit balík vitamínů a minerálů - nejlépe probiotika, hořčík, vitamín C a zinek. Pokud chcete koupit protein, zkuste tenhle od Aktinu. Mám už 4 příchutě a všechny jsou dobrý. Za svůj život jsem vyzkoušela už x značek a většina jejich proteinů je odporná, protože je tam sukralóza. Tu nesnášim, zbytečná chemie. Tady je stévie, kterou taky moc nemusím, ale není vůůůbec cítit. 

Zkuste
  1. Vanilka
  2. Slaný karamel
  3. Pekanový koláč
  4. Čokoláda/lískový ořech

13. Kávovar na kapsle (a jiné kávové věcičky)
Ceny se pohybují již od 1.000 Kč, což je paráda. Já mam Dolce Gusto Mini me. Byla akce, kdy ten kávovar stál 800 Kč, což je sleva jako 🐷. Tyto kávovary vám udělají latté, kakao, cappuccino, lungo, grande, cold brew, ice cappuccino, presso,...

Pro milovníky kvalitního kafe kupte moka konvičku, aeropress, french press nebo vacuum pot.

14. Kvalitní módní kousek
Kožená kabelka, kabát, boty, ... Každý by měl mít aspoň jeden kousek, který vydrží déle než jednu dvě sezóny. A protože si to lidé sami koupit nechtějí, zbývá to na vás. Stejně tak můžete koupit outdoor výrobky jako je stan, batoh, karimatku a tak dále. Zaměřte se hlavně na kvalitní materiály – vlna, kašmír a mohér jsou v zimě naprosto top volbou.

15. Bezdrátová sluchátka
Dráty jsou extrémně otravný. Hlavně v zimě, kdy nosíme šály, čepice a kabáty, všude se pletou. A na cvičení? Ideální! Já mám ráda sluchátka JBL Tune 500BT.

16. IPL epilátor
Tohle je drahá sranda. Pokud se však s někým složíte, 100% zabodujete. Můžete si tenhle dárek koupit dohromady, protože se po vydezinfikování dá půjčovat. Jaká ženská nesnáší chloupky? Asi každá. Tohle vám chloupky poničí již v jejich kořínku, a tak už dál nerostou. Po několika použitích budete koukat, že žiletku vytáhnete max na pár tvrdohlavých chloupků.
Tipy na dárky pro maminky
17. Kulmofén
Už několik měsíců chci kulmofén Revlon One Step Hair Dryer. Mrkněte na videa THE BEST DRUGSTORE HAIR DRYER: Revlon Oval One-Step Hair Dryer & Volumizing Styler a THIS is why I DONT use my Dyson Anymore!! | how I blow dry my hair. Stojí 1.500 Kč a každá holka si ho zamiluje. Udělali nějakou novou verzi, ale ta je prej na prd. Abyste ho nehledali a nekoupili špatný, je to Revlon SALON ONE-STEP. Po použití vlasy vypadají jak vyfoukané kadeřníkem, kdo si to nepřeje? Já miluju objemné/vzdušné vlasy a tohle to umí. No, a asi si ho koupím, protože teď jak o tom píšu, nemůžu dál čekat 🤣.

18. Difuzér
Aroma difuzéry jsou super. Vypadají nádherně a stylově a provoní celou domácnost. Je to takové 2v1, protože většinou vypadají jako dekorace, a navíc krásně voní. Věřím, že pro maminku, babičku nebo ségru je to úžasný dárek.

19. Růžová sada nářadí
Já se omlouvám, ale mně to přijde rozkošný a zábavný. Je fakt vtipný kombinovat nářadí a růžovou barvu. O ženách se občas říká, že neumí ani zatlouct hřebík, ale to podle mě není pravda. A tahle sada tomu dodá potřebný sarkasmus. A pak to dáte do ruky ksichtícímu se chlapovi... No k nezaplacení!

20. Klávesnice k iPadu
Pokud máte kamaráda s iPadem, kupte mu klávesnici Logitech Slim Folio. Stojí asi 2.500 Kč a je to super užitečná věc. Na iPadu je trochu pain psát, takže je klávesnice záchrana. Stejně jako ten Revlon, i tohle je něco, co si chci už x měsíců koupit. Někdy potřebujete rychle odepsat na e-mail a nechcete zapínat notebook. Nebo máte nějakou myšlenku a chcete si ji zapsat...

Další tip je Apple Pencil. Ta by žádnému vlastníkovi iPadu neměla chybět.

21. Smoothie maker
Buď to může být smoothie maker nebo stolní mixer, to záleží na vás. Spoustě lidí doma stolní mixér chybí, takže si dokážu představit tu obrovskou radost, když si ho pod stromečkem rozbalí. Jde si v nich dělat smoothie, mixovat polévku, ledovou tříšť, tekutější těsta, ...

22. Věci do kuchyně
Mně se hrozně líbí produkty z Ikea. Mají tam hodně užitečných věcí, které třeba vůbec neznáte. Mrkněte na video TOP 10 IKEA PRODUCTS! IKEA MUST HAVES 2020! KITCHEN + ORGANIZATION | NINA TAKESH. Já si zamilovala tu magnetickou podložku pod hrnce.

23. Kvalitní sada vlasové kosmetiky
Jedna z nejlepších a (nej)levnějších je Wella. Nestojí mnoho, ale přesto dokáže vlasům hodně pomoci. Navíc mají krásný sady snad pro všechny vlasy. Případně můžete vytvořit sadu podle své úvahy z jednotlivých produktů.

24. Aplikace na telefon nebo iPad
Tak tohle si nikdo sám koupit nechce. Přitom existují úžasné aplikace, které jsou praktické a užitečné. Já doporučuji Spendee, kde si spravujete své finance. Hlídat můžete fyzické peníze v peněžence nebo svůj bankovní účet, který do aplikace zadáte a on se sám pravidelně aktualizuje. Kontrola financí je základ. Češi jsou finančně naprosto nevzdělaní a mají v penězích bordel. Možná se budete divit, za jaký kraviny utrácíte a že byste si ušetřili poměrně dost pěnez, když budete vědět, kam vaše peníze tečou. Navíc si tam můžete dávat upozornění a hlídat měsíční výdaje.

Další super aplikace je Procreate. Hodit se bude všem s iPadem, kteří chtějí tvořit jednoduchou i náročnou grafiku - nákresy, ilustrace, gify, elektronický diář, kresby, koláže (jako jsem je dělala já do tohoto článku)... Stojí jednorázově asi 250 Kč.
Tipy na dárky pro muže a ženy
25. Zásuvka "kostka"
Vynikající pomocník do bytu, kde není moc zásuvek. Takhle kostka je extrémně praktická pro všechny, kteří bojují s tím, kam píchnout nabíječku, světýlka, počítač,...

26. Šunkovar
Domácí šunka je naprostá lahůdka. Pokud znáte někoho, kdo rád vaří, určitě ocení šunkovar. Proces je jednoduchý a už po prvním ochutnání se do své šunky zamiluje. Navíc cena je okolo 500 Kč a je to na celý život. Pro milovníky zdravého jídla ideální dárek. Kupované šunky jsou nacpané solí a éčkama, což je nic moc. K výrobě šunky potřebujete jen šunkovar, maso a trochu soli a koření.

27. Společenská hra
Na trhu je až obludně hodně her. Ale některý jsou extrémně super. Erotické, zábavné, společenské, vzdělávací, ... Záleží pouze na vašem uvážení. Mrkněte na Prosviť a vyprávěj, Dobble, iKnow, Párty alias, Výbušná koťátka, Krycí jména, Tipni si, Brainbox, Poker, Zpátky do lavic nebo Soudruhu nezlob se (miluju, vtipná protikomunistická hra).

28. Sada štětců
Pro milovnici líčení se hodí sada štětců. Nebo pro ségru, která s líčením začíná. K tomu pořiďte čistič na štětce, který ulehčí následné mytí. Mezi velmi dobré značky patří Morphe, Real Techniques, Eco Tools, Sigma,.. Aktuálně vím, že i Notino vyrábí štětce. Upřímně ale neuděláte ani chybu s Essence, mají super štětce. Nebo s Dermacol. Vím, že u nich má štětce i PetraLovelyHair a určitě budou velmi fajn.

29. Legíny nebo podprsenka na cvičení
Musím něco vysvětlovat? Fitness hadry se hodí naprosto vždy. Každá sportovkyně miluje nálož sportovních triček, legín a podprsenek. Na trhu jich je opravdu hodně, fantazii se meze nekladou. Pokud se chcete plácnout přes kapsu, mrkněte na GymShark. Trochu levnější variantou je Aktin, kterej začal s těma hadrama docela růst, a podle fotek a videí vypadá ten materiál moooc dobře. Legíny mají za litr, podprdy za cca 550.

30. Kvalitní nůž
Člověk, který se ohání v kuchyni, potřebuje kvalitní nůž. Kupte japonský nůž, který je vyroben tak, aby kuchaři vaření ulehčil. Rukojeť bývá dřevěná a čepel extrémně ostrá. Tupý nůž je nejen nepraktický, ale taky nebezpečný, jelikož se na něj musí hodně tlačit, což vede ke zranění. Samozřejmě jsou na trhu i jiné než japonské nože, tak mrkněte a najděte nějaký, který není úplný shit. Pokud se vám líbí ty flekatý s nádhernou kresbou, hledejte damašková ocel.

31. Nepřilnavá pánev
Další věc, kterou musí mít naprosto každý. Nepřilnavá pánev se jednoduše čistí, což si obdarovaný zamiluje. Drhnutí pánve je otravný a fakt zbytečný. Nekvalitní materiály jsou nepříjemnou fackou do obličeje. Já si nedokážu představit, že se vaření neobejde bez následného drhnutí. Hnus 😁. Pro milovníka grilování sáhněte po litině, ta vydrží snad úplně všechno (jen teda není úplně nepřilnavá).

32. Skleněná láhev
Plast, plast a plast. Zbytečný. Kupte skleněnou lahev, který nikdy v životě nebude smrdět, jednoduše se čistí a není moc těžká. Já jsem o jedné psala v článku EQUA SKLENĚNÁ LAHEV ACTIVE Z ECONEA.CZ | RECENZE.

33. Antivirový šátek s nanomembránou
Buďme upřímní. Covid mezi námi prostě je. A nosit jednorázové roušky není ekologický a ani ekonomický. Leze to do peněz. Já mám nanošátek od české značky NanoSpace. V šátku je nanomembrána od firmy PARDAM. Mně osobně se moc líbí vzhled šátku, připomíná mi pavučinu. Já mam černý, ale dělají ho i v růžové, modré, bílé a speciální edici F.CK COVID. Šátek je moc příjemný, hezky drží a má i kovový drátek na nos. Docela dobře se v něm dýchá a nemáte ho tak přilepený na obličeji, což je super, protože se vám nešmrdlá po pleti, což vede k pupínkům. Ještě o tom píšou, že zachytí 97-99,9 % bakterií, virů, pylu a dalších submikronových částic. Když už to musíme nosit, tak ať to není tak nepříjemný. 
Tipy na netradiční dárky pro celou rodinu
34. Karetní hra
Já jsem tady už jednou společenskou hru uváděla, ale samozřejmě jsem na to zapomněla a když už jsem tu grafiku udělala, už to sem dát musim. Tohle je ale nová karetní hra a s rodinou jí hrát nechcete 🤣. Vypadá, že je totiž dost peprná. Vytvořil ji youtube profil ShowUs, což je česká obdoba kanálu Cut. Ve videu se ptají skupiny lidí na stejné otázky a vy můžete zjistit, jaké názory převažují a jak ostatní vnímají svět. No a tento český kanál vytvořil karetní hru, která je velmi funny :D. Najdete v ní Pravda nebo úkol, Vztahy, Pikantní, Deep a Všehochuť. Je to hra pro otrlé, né stydlivky, tudíž bude tuze vtipná. Aktuálně mají dokonce slevu.

35. Spodní prádlo
Je to těžký, já vím. Kupovat spodní prádlo není legrace. Ale spodní prádlo holce dodá strašně moc sebevědomí. A nemusí se v tom nakrucovat partnerovi, někdy to prostě stačí mít po oblečením a vědět, jak jí to sluší. Dobře padnoucí prádlo je naprosto boží záležitost. A spousta žen si pěkné kousky odpírá, protože za to prostě nechtějí utrácet. Ale vy můžete být spouštěč. Pokud si velikostí nejste sakra jistí, pořiďte poukaz. Na podprdu, kalhotky, podvazky, župan, komplet - to už záleží na vašich možnostech. Na grafiku jsem umístila české spodní prádlo od Efir a Darkmatter Lingerie.

36. Knihy, knihy, knihy
Já jsme knihomol a musela jsem to sem dát. Ale knihu vám neporadím, protože to vám asi docvakne samotným 😆. Za to čtečka knih by nemusela. Někteří ji rádi nemají, ale věřte mi, že je to super praktická věc. Malá, skladná, pojme tisíce knih a dokonce má už i podsvícení. Mně brutálně pomáhá usnout a považuju jí za naprosto božský výmysl. Navíc elektronický inkoust unavuje oči stejně jako písmenka na papíře, ani se to nepokoušejte přirovnat k telefonu, funguje to na úplně jiném principu, takže vám to nerozhodí cirkadiánní rytmus. Můžete si měnit a zvětšovat písmena a dokonce i stáhnout slovník a číst anglické knihy. Po kliknutí na slovo se vám ukáže český překlad. Já čtečku miluju a nechápu, proč se jí někteří tak brání, je to božský výrobek.

A ta druhá věcička? To jsem náhodou zahlédla na shein, ale koupíte to i v Česku pod názvem světelný LED panel na čtení knih. Prý se s tím pěkně čtou knihy, ale zkušenost nemám. Jen jsem viděla nějaká videa a vypadalo to dost solidně.

37. Digitrony
Drahý a skoro nesehnatelný. Ale taky mega cool dárek, který potěší každého milovníka tradičních a přesto neokoukaných věcí. Já jsem na ně narazila, když jsem byla ubytovaná v Puppu a hrozně se mi líbily. Přečíst si o nich můžete zde a zdeDigitronové hodiny jsou skleněné baňky s anodou a 10 katodami. Po zažehnutí plynového výboje se rozzáří drátek a ukáže se rudá nebo oranžová číslice. Vyrábí se 4 číslicové, ale i 6 číslicové i s vteřinami. Moc jsem jich na netu nenašla, ale o to víc to bude cool dárek.

38. Alexa, Nest, Homepod
Alexo? Kolik je hodin? Ať už si vyberete Alexu, Google nebo Siri, hlasový asistent je docela super věc. Odpoví, řekne vtip nebo vám zapne světlo v koupelně. Asistenti se od sebe zas tak moc neliší, ale doporučuju si je porovnat, protože já jejich jednotlivé vlastnosti neznám. Ale rozhodně s nimi dokážete telefonovat, diktovat, přehrávat hudbu a mnoho dalšího. Ideální pro nadšence do elektroniky.

39. Foto vybavení
Natáčí ségra na tiktok? Přemýšlí váš přítel, že začne natáčet na youtube? Ať tak, či tak, rozhodně se jim bude hodit fotovýbava. Mezi naprostý základ patří kvalitní objektiv, stativ a světlo. Stativ dokonce může být zároveň i světlo. Další pomocníci jsou různá pozadí, nebo kravinky na natáčení jako jsou mističky, látky, kamínky a tak. To se hodí hlavně, když ségra natáčí kosmetiku.

40. Obr pletená deka
Není to obyčejná deka, je to fancy drahá deka, která slouží jako přenádherná dekorace. A buď už jí můžete koupit, nebo si kupte tlustou/silnou/objemnou přízi a zkuste si to upléct vy. Jsou na to různé návody a stačí vám ruce. Oni by se stejně do jehlice nevešly 😀. Ne, tak kecam, existují i obr jehlice. Každopádně je to od klasický deky opravdu velmi skok a radost to bude mnooooohem větší.
Netradiční tipy na dárky
41. Nůž
Výborný dárek každému dobrodruhovi. Obvykle ho ocení nejvíc ti, kteří těch nožů už mají několik 😂. Nejvíc ho asi ocení muži, hlavně táta a děda. Mrkněte na pěkný kapesní skládací nůž a uvidíte, jakou radost danému člověku uděláte. Je to až divný, ale k nožům mají správní lidé velmi osobní vztah a strašně o ně pečují. To znamená, že potřebují větší zásobu, aby se nenudili.

42. Tyčový vysavač
Výborná věcička. Mnohem jednodušší, než za sebou tahat klasickej se šňůrou. Je to boží i pro prarodiče, protože je zbavíte nutnosti se ohýbat a zatěžovat klouby. Pracují krásně a obdarovaný si ho zamiluje. Nejlepší je značka Dyson, ale taky pěkně drahá. Já mám značku Eta a mohu si tam nasadit i nástavec na vytírání, což je na rychlé vytření super.

43. Masážní pistole
Pro sportovce je naprosto perfektní volba masážní pistole. Pomáhá regenerovat unavené svaly a trochu je rozpracovat. Dá se použít skoro všude, kromě kloubů a míst bez svalů a tuku (klíční kost, kotník, přímo na páteř, ...). Sama ji mám a je dobrá. Ideální po namáhavém dni nebo tréninku. Já ji používám na krk a na záda.

44. Křesadlo
Podobně jako ten nůž, i křeslo je výborný a nečekaný dárek pro milovníka outdooru. Používá se k založení ohně, když nemáte sirky nebo zapalovač. Pokud tedy znáte nějakého zálesáka, pořiďte mu křesadlo. Nebo náramek přežití, dá se navléknout na zápěstí a obsahuje třeba i nožík nebo světlo. A to není vše, on v sobě spojuje 14 věcí včetně 3 metry dlouhé padákové šňůry. No mrkněte na to, to by byl naprosto skvělej dárek!

45. Camelbak
Pokud nevíte, co to camelbak je, tak je to batoh, ve kterém je vak na vodu. Určitě se už vyrábí i napodobeniny, ale první tady byl asi Camelbak. Je to děsně šikovná věcička, protože z toho vaku jde hadička, ze které se jednoduše pije. Ideální pro běžce nebo turisty.

46. Odolný obal
Prvně si zjistěte, jestli si ten člověk nekupuje nový telefon, ať to není zbytečný nákup. Jinak je to super dárek. Dnes už ty obaly vydrží opravdu hodně. Aspoň to tak teda vypadá. V zahraničí frčí Casetify, tady Mobilfox. Pokud milujete kočičky, mrkněte na tenhle. Nabízí děsně moc designů a dokonce si lze udělat i vlastní.

47. Chai latte neboli masala
Tohle trochu patří k tomu kafi, ale chci vám dát tip na naprosto lahodný zimní indickž pití. Je to směs koření, černého čaje smíchaná s mlékem. Ta chuť nejde ani popsat. Pohádkově hladký, voňavý, dechberoucí zážitek. Dá se to koupit různě. Buď v hrubé nebo práškové formě. Já doporučuju tu práškovou. Chutná podle mě nejlépe. Dobrou zkušenost mám s dvěma značkama - Royal Chai v pytlíku (v grafice) a DAVID RIO v piskle.


A tohle je zatím vše. Budu se snažit přidávat další tipy, tak můžete občas mrknout, jestli je něco nového🤶🎅. Přeji vám krásný vánoční čas, hodně pohody, klidu, dárků, lásky a zážitků. 

🎀Instagram🎀
🔊Podcast🎶

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Moc pěkné tipy. :) Já letos toho moc neplánuji kupovat, takže jen vyberu nějakou tu malou drobnost. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super tipy, je pravda, že spoustu z nich by mě nenapadla :) Já už tento rok dárky nakoupené mám, ale nechám si to jako inspiraci pro příští rok :) A souhlasím s tebou, na Manboxeo mají super dárky, sama jsem odsud kupovala příteli set na výrobu domácího tipu a jeho mamce jsme kupovali bednu s Baileys :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělé tipy na dárečky! Já už letos všechny mám, ale budou se určitě hodit i jako tipy k narozeninám, které se taky blíží u mých blízkých. :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Skvělé tipy. Varnou konvici mám taky mezi dárkama. Manboxeo jsem manželovi kupovala na narozeniny a byl velmi spokojený.
    Povídání nejen o kosmetice

    OdpovědětVymazat
  5. To jsou opravdu originální tipy :) letos už všechno mám a většinou se pohybuju kolem jídla, kávy, čajů, záleží, co má dotyčný rád - prostě nějakou lahůdku :D

    OdpovědětVymazat
  6. Manboxeo jsme jeden rok dávali tátovi od přítele a byl nadšený. Letos jsem na tyto boxy trochu pozapomněla, tak je někomu dáme asi až příští rok :)
    Jinak jsou to moc fajn tipy!

    OdpovědětVymazat
  7. To jsou super tipy na dárky! Ergonomickou myš i podložku letos kupuju jak mamce, co je hodně na homeoffice, tak taťkovi, aby mu to nebylo líto!:D Jinak se mi dost, opravdu dost věcí ze seznamu líbí i pro mě, takže zas přidávám něco dalšího na svůj wishlist, achjo:D

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné tipy na dárky! Já je obvykle ale ani nepotřebuji, mám jen pár blízkých a pro ty skoro vždy vím, co koupit a ještě si vše v průběhu roku zapisuji, když se někdo o něčem zmíní. Letos už mám taky skoro všechny, až na jeden pro přítele, ale je to věc, která není skladem a tak ještě čekám, až ji naskladní, jak doufám :D
    Jinak spoustu věcí z tvého listu už jsem i někomu kupovala nebo kupuju, a už se hrozně těším, až je budu moct předat!

    OdpovědětVymazat
  9. Sadu štětců jsem dostala dva rok zpět. A šicí stroj je dost zajímavá věc- zrovna dnes jsem o něm četla jako přání pro Ježíškova vnoučata

    OdpovědětVymazat
  10. Spousta krásných nápadů! Určitě se nechám něčím inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  11. Šunkovar mě naprosto odrovnal :D :D to je výborná věc a ještě i vtipná k tomu. :D Skvělé tipy! Kdyby mi někdo koupil cokoliv z toho, tak budu nadšená. :D Asi pošlu Ježíškovi příští rok odkaz na tehnle článek. :D Kéž by někdo pochopil, že koupit někomu činky na cvičení není urážka, že má začít cvičit ale super věc, abych si je nemusela kupovat. :D

    OdpovědětVymazat
  12. Spousta využitelných věcí. :) Rychlovarnou konvici jsem taky kupovala tak snad potěší. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat
  13. Tak to je slušný seznam dárků. :) Bezdrátová sluchátka jsem koupila tátovy. Luxusní módní kousek sobě za peníze od babičky, abych ji měla co ukázat. :)

    Somethingbykate

    OdpovědětVymazat
  14. Už mám tento rok všetky darčeky vybavené, ale na budúci rok alebo nejaký iný sviatok, sa určite inšpirujem :)
    What A Fancy World

    OdpovědětVymazat
  15. Tolik super věcí! :). Šunkovar jseem zamýšlela pořídit jako vánoční dárek pro taťkovu přítelkyni, která miluje veškerou výbavu do kuchyně, ale nakonec jsem zůstala u kosmetiky:)). Každopádně narozeniny to jistí :D.

    OdpovědětVymazat
  16. Jak už jsem psala na IG, nechápu, žes toho vymyslela tolik a dala mi tolik věcí, který chci! :D Já letos vsadila na knihy pro všechny, Lego pro přítele, sirupy do kávy, diáře a podobný věci. :)

    OdpovědětVymazat
  17. Ahojky,
    to jsou skvělé tipy! Hodně z toho jsem sama kupovala nebo si pořizovala. Mám v plánu koupit si ještě nový tyčový vysavač, nad Etou zrovna váhám...
    Měj se krásně,
    Hanka z blogu ciculka.cz

    OdpovědětVymazat
  18. Tyjooo na tento článek jsem měla narazit před Vánoci! :D Nejvíce mě zaujala ta konvice s teplotou atd. ta by se mi samotné líbila!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.