Asi to skončím ✝ Iain Reid | Kniha | RECENZE

11.4.22

 Asi to skončím.

Nebo taky I am thinking of ending things.

Asi to skončím recenze knihy

Tuhle knihu jsem četla v angličtině, takže pro mě platí druhý případ. Snažím se teď mnohem víc číst, tak doufejme, že se to taky projeví na aktivitě blogu. Asi spíš ne, ale kdo ví 😁.

Kniha má také filmové Netflix zpracování, ale to vám doporučuju vidět až po přečtení, protože je to tak zmatený, že to naprosto nepochopíte 🤣. Já jsem se na to podívala, abych některé věci pochopila, ale film je trochu jiný. V nečem dost zajímavý, ale třeba ty scény v autě (zmiňuji níže) jsem přeskočila, jelikož to bylo brutálně nudný.

Kniha má 230 stránek. Za pár kaček ji koupíte třeba na Trh knih. Pokud vás zajímá hodnocení ostatních, mrkněte na Goodreads nebo Databaziknih. Já jsem na knihu narazila na youtube nebo tiktoku, když jsem hledala hororové knihy.

Asi to skončím kniha

Kniha nás hned na začátku seznamuje s hlavní postavou, ženou, která jede poznat rodiče svého přítele Jakea. Jenže ona se s ním chce rozejít. Ani neví proč. Je přece tak super - chytrý, pěkný, hloubavý. Jenže, něco. Něco tam prostě není. A proto je rozhodnutá pro rozchod. Kdy to ale udělá?

Během cesty autem se baví o různých tématech. Často jsou docela filosofická. Je vidět, že je to oba dost baví. Jake je navíc opravdu hodně chytrý, takže má široký rozhled, což se jí líbí. Bohužel on neví o tajemném volajícím, který ji už týdny trýzní. Volá jí, píše jí. Někdy s ním dokonce prohodí pár slov. To ona ho přece oslovila první...

Když s Jakem dorazí na farmu, je "donucena" se podívat po okolí, i když je příšerná zima. Radši by šla dovnitř, ale Jake si chce protáhnout nohy. Ukazuje jí různé stodoly, zmrzlá mrtvá zvířata a nevynechá ani jeden opravdu ošklivý příběh o smrti prasat.

Knižní recenze Asi to skončím

Když prohlídka skončí, jdou konečně za jeho rodinou. Když přijdou dovnitř, máma a táta dlouho nejdou. Aby se nenudila, jde se podívat po místnosti. Některé fotky ji zaujmou. Nakonec rodiče přijdou a tady začne fakt divný dialog. Oba jsou... zvláštní. Tak jako nepřirození. Ona je ponechána osudu a nikam vedoucího small talku, protože Jake se akorát mračí a kouká do talíře. 

Během toho jí volá to tajemné číslo. Nebere to. Ruší tím celou večeři. Oni jí říkají "Klidně to vezmi, třeba se kamarádce něco stalo...". Ona telefon vypne. Při hlubším průzkumu baráku narází na spoustu věcí, kterým nerozumí a neumí si je absolutně vysvětlit.

Pak odjedou a přijedou ke staré škole vyhodit odpadky. Text začíná být zmatený. Něco se stane... Ale neřeknu co 😁. Konec je jedno velké "COŽE?!!"

Asi to skončím kniha

Kniha se mi moc líbila. Myšlenky slečny jsem chápala, byly naprosto skvěle napsané. Její postoj mi přišel vcelku příjemný a celou dobu mi jí bylo líto. No, kdybych tak věděla... 

Ačkoliv minimálně 1/3 knihy byly dialogy v autě a myšlenky hlavní hrdinky (haha), fakt mě to bavilo a vlastně jsem se nenudila, pořád mě to táhlo dál a dál a dál. Chtěla jsem vědět, co se stane. Proč se všichni chovají tak divně? Proč na té fotce viděla sebe? Kdo jí to volal?

Kniha má být horor, což určitě pro mnohé může být. Já jsem na horory zvyklá, takže už mě, aspoň knižně, nic moc z míry nevyvede, ale ta divná a ponurá nálada bude pro některé čtenáře extrémně skvělá. 

Měla jsem několik teorií, jak kniha skončí a ani jedna neuspěla. ANI JEDNA! Konec byl totiž totální WTF. Každý ho, zdá se, pochopil trochu jinak. Znáte Prokletý ostrov? Je to na podobný způsob. A já jsem člověk, který oceňuje spíš jasné konce. Takže jsem z toho úplně nadšená nebyla. Ale chápu, že některým to příšlo fenomenální.

Kdyby byl konec podle mého gusta, nejspíš bych dala i 9 hvězdiček, ale nebyl, takže dávám 7. Každodádně, pokud se chcete trochu bát, cítit na sobě oči z rohu tmavého pokoje, zadržovat dech a dychtit po každé nové stránce, určitě si Asi to skončím přečtěte.
Kniha Asi to skončím recenze

Moc se mi také líbí recenze na blogu Zaostřeno na knihy. Doporučuju si ji přečíst.



Jak se vám kniha líbí podle mé recenze? Četli jste někdy nějaké horory? Anebo se bojíte 😈? A co teď čtete?

You Might Also Like

7 komentářů

  1. Kniha vypadá skvěle a píšu si ji na seznam! Díky za doporučení, po přečtení tvé recenze mě to navnadilo 😁

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tohle není nic pro mě :D Já jsem věrná svým oddechovým románům :D

    OdpovědětVymazat
  3. Uf horory to já nemůžu ani ve filmu ani v knize. Jsem děsný posera a ráda se v noci v klidu vyspím.. :D Takže já radši zpátky ke svým humorným a historickým románům.. :D nebo sociologickým knížkám. :D

    OdpovědětVymazat
  4. Kniha vypadá moc zajímavě, není to úplně žánr, který bych vyhledávala, ale mrknu po ní, třeba mile překvapí. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkně napsaná recenze, i když kniha není zrovna můj žánr :) Horory jsem nikdy nečetla a filmové horory si pustím možná párkrát do roka - jsem celkem strašpytel, takže to nemůžu přehánět. U knížek jsem si na jednu stranu vždycky říkala, že to přece nemůže být vůbec děsivý - u filmů mě nejvíc děsí jump scary a napínavá hudba a to v knížkách nedostanu - takže by to čtení bylo asi v pohodě, ale na druhou stranu si říkám, že pokud se nebudu při čtení bát vůbec, proč vůbec číst horor :D Ale možná se úplně pletu, jak říkám, nikdy jsem to nezkoušela, tak by mě to třeba překvapilo.

    lucyvillain.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Přesně takové žánry moc ráda čtu, i podle popisu vypadá knížka zajímavě! Skvělý tip na další čtení, už teď mám ten seznam zatraceně dlouhý. :D :)

    OdpovědětVymazat
  7. No jako docela mě zajímá, jak to dopadne :D :D Takže píšu na wishlist!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za každý komentář♥. Moc si jich vážím💪. Na každý se snažím odpovídat🌸.